Müsiad'dan 85. Genel İdare Kurulu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Müsiad'dan 85. Genel İdare Kurulu Açıklaması

Müsiad\'dan 85. Genel İdare Kurulu Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İş Adamları derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök, 85. Genel İdare Kurulu’nun ardından bir değerlendirme toplantısı yaptı.

03.05.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İş Adamları derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök, 85. Genel İdare Kurulu'nun ardından bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantının Elazığ adına verimli geçtiğini ifade eden Gök, toplantıdan çıkan sonuçlarla ilgili somut adımların atılması noktasında gerekeni yapacaklarını ifade etti. Başkan Gök, "Toplantının birinci aşamasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da iştirak ettiği ve Elazığ'ın ulaşım ve haberleşme ile ilgili meselelerini masaya yatırdığımız, sadece Elazığ'ın değil, bütün Türkiye'nin meselelerini, ama özelde de Elazığ'ın ev sahibi olması hasebiyle Elazığ'ın meselelerini masaya yatırdığımız bir program gerçekleştirdik. Bu programda Elazığ adına taleplerimizi ulaşım raporu adı altında tanzim ettik. Bu raporda özellikle başta Çüngüş Sivrice yolu Siverek bağlantılı olarak mermer yolu olarak ifade ettiğimiz bu yolun gerçekleşmesi konusunda bir talebimiz oldu sayın bakandan. Biz bu yolu niye istiyoruz diye ısrarla bazı arkadaşlarımız soruyor. Bu yolu bir nedenden dolayı istiyoruz. Çermik Çüngüş Ergani bölgesindeki mermer yatağını işleten Elazığlı mermerci kardeşlerimizin daha kısa bir yoldan Elazığ'a ulaşması, yaklaşık 87 kilometre kısalması suretiyle bu yoldan Elazığ'da ürettikleri veya çıkardıkları mermeri taşımaları gayesiyle istiyoruz. Tabi burada mermerci kardeşlerimiz kazanacak, devlet kazanacak, çünkü milyarlarca lira harcanıp da yapılan o duble yollar ağır tonajlı araçların kullanması nedeniyle deforme olacaktır. Doğal olarak bunun önüne geçilmiş olacak. Bir başkası da bu bölgedeki insan sirkülasyonu ekonomik sirkülasyonu sağlamış olacağız. Yani bir taşla 3 kuş vurmuş olacağız. Biz bu yolu bu amaçla istiyoruz. Bir diğer yol, belediye başkanımızın da seçim sathında ifade ettiği gibi Harput il yolu diye adlandırdığımız kuzey çevre yolu olarak da sizlerin takip ettiği yolun gerçekleşmesi için bir talebimiz oldu. Bakandan bunu talep ederken belediyemize de aynı zamanda bir güç verme gayreti içerisinde olduk. Bunun ötesinde Beyhan-Gökdere yolu ki yılsonu itibariyle su altında kalacak. Bu yolla ilgili sayın bakanımızdan talebimiz anında karşılık buldu. Bu yılsonu itibariyle bitirileceği konusunda bize müjde verdi. Başka bir önemli konu da, ödenekler problemi vardı. Geçen yıl itibariyle eski parayla yaklaşık 40 trilyon liranın müteahhit alacağı olarak kaldığı bu ilde yeni dönem itibariyle de bazı projelerin gerçekleşmesi adına ciddi ödenek problemi yaşandığını bize iletince arkadaşlar, biz sayın bakandan bunu da talep ettik. Elazığ'ın temel meselelerinin çözümüne MÜSİAD olarak bir katkımız olsun düşüncesiyle Ulaştırma Bakanının Elazığ'a getirilmesi konusunda genel merkezimizden ısrarlı bir talebimiz vardı. O da gerçekleşmiş oldu. Ben umuyorum ve inanıyorum ki bahsetmiş olduğumuz projeler ve ödenekle ilgili meselelerin çok kısa zamanda çözüleceği, siyasete güç verdiğimiz bu konuda da siyasetçi arkadaşlarımızın gerekli takibi yapmak suretiyle Elazığ'ın mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklardır" dedi.

"10 PROJEMİZİN 3'ÜNE MÜŞTERİ BULDUK"

Programın ikinci bölümünün MÜSİAD üyeleri arasında karşılıklı istişarelerle geçtiğini aktaran Gök, "10 projemizin en azından 2 veya 3'üne Elazığ'da yatırım yapma adına müşteri bulduğumuzu düşünüyorum. Öte yandan diğer görüşmelerde şuana kadar 61 firmanın görüşme yaptığı konusunda bize bilgi ulaştı. Yani Elazığlı 61 firmanın Elazığ dışından gelen iş adamlarıyla iş görüşmesi yaptığı, adımlar atıldığı, görüşmelerin devam ettiği konusundaki bilgiler bizi biraz ümitlendirdi. Başarılı bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarı benim değil MÜSİAD'ın bütün mensuplarının ve Elazığ halkınındır" şeklinde konuştu.

Başkan Gök'ün konuşmasının ardından programda emeği geçenlere plaket verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad'dan 85. Genel İdare Kurulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement