Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Merkez Bankasının Son Kararını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Merkez Bankasının Son Kararını Değerlendirdi

Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Merkez Bankasının Son Kararını Değerlendirdi

Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılıç, "Müsiad olarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) aldığı faiz indirimi kararını olumlu ama yetersiz buluyoruz” dedi.

25.06.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılıç, "Müsiad olarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) aldığı faiz indirimi kararını olumlu ama yetersiz buluyoruz" dedi.

Kılçık, "Müsiad olarak ekonominin genel gidişatı ile ilgili daha önceki değerlendirmelerimiz çerçevesinde TCMB'nin sergilediği faiz indirimini olumlu karşılıyoruz. Bununla birlikte indirim oranını yeterli görmediğimizi de ifade etmek isteriz. Enflasyon rakamlarında muhtemel bir düşmeyle birlikte TCMB'nin faiz oranlarında daha cesur bir indirime gideceğini bekliyoruz ve umut ediyoruz" diye konuştu.

' Merkez Bankası, beklendiği gibi,politika faizini 0.75 puan indirdi. Banka, diğer faiz oranlarını sabit tuttu' diyen Kılçık, "Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararlarını açıkladı. Karara göre politika faizi olan haftalık repo faizini 0,75 puan (75 baz puan) düşürerek yüzde 8,75'e çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya yönelik bir aydır devam eden sert 'faiz' eleştirileri sonrasında bugün gözler faiz kararına çevrildi. Hükümet cephesi 100 baz puanın üzerinde, piyasa ise 50 baz puan beklentisindeydi. Merkez Bankası faizde 75 baz puanlık indirim yaparak aslında her iki tarafında isteğini yarım yapmış oldu. Nitekim Merkez Bankası, 'ölçülü indirim' olarak tanımladığı barajın en üst sınırını kullandı. Merkez 25, 50 ve 75 baz puanları 'ölçülü' olarak tanımlıyor. Dolayısıyla Merkez, hem bağımsızlığını gösterecek hem de hükümetin beklentisine bir nebze olsun göz kırpacak bir karara imza atmış oldu. Politika faizi yüzde 9.50'den 8.75'e çekildi ancak hükümetin çok tepkisini çeken 29 Ocak'ta yürürlüğe koyduğu, gecelik borç verme faizi (koridorun üst bandı) yüzde 12, gecelik borç alma faizi (koridorun alt bandı) yüzde 8 aralığını değiştirmedi" açıklamasında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Merkez Bankasının Son Kararını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement