Müsiad Genel Başkanı Olpak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Müsiad Genel Başkanı Olpak Açıklaması

Müsiad Genel Başkanı Olpak Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, "2023 hedeflerine, eğitim seviyesi artırılmış genç nesillerle gidilir" dedi.

24.05.2013 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, "2023 hedeflerine, eğitim seviyesi artırılmış genç nesillerle gidilir" dedi.

Olpak, MÜSİAD 81. Genel İdare Kurulu toplantısı için geldiği Rize'de, yönetim kurulu üyeleriyle Vali Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Vali Çakır, ziyaretten ötürü heyete teşekkür ederek, "Kongre turizmi, Rize'de yaygınlaşan bir turizm dalı. Biz de bu alanda ciddi çalışmalar içindeyiz. Attığımız adımlar meyvelerini vermeye başladı. Önümüzdeki dönemde çok önemli kongreler yapılacak. Sadece yer bulma anlamında sıkıntılar var, bunları aşma gayretindeyiz" diye konuştu.

Olpak ise 81. Genel İdare Kurulu'nun "enerji" konulu toplantısının Rize'de yapılacağını ve bu alanda çalışmalara yoğunlaşacaklarını belirtti.

Toplantıya 300 iş adamının katılacağını vurgulayan Olpak, "Tribüne oynayan değil, çözüm odaklı toplantılar düzenliyoruz. Amacımız sorunları yerinde görerek tespit etmek ve çözüm yolları üretmek. Bunun için projeler geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Olpak, 3-6 Haziran'da, Fas, Tunus ve Cezayir'i kapsayan gezi programları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sıkıntımız çok farklı. Gezide 100 kişilik iş adamı yeri ayrılmış ancak başvuru sayısı 220 kişi. Gittiğimiz yerde otel yok ancak ikinci uçak kaldırmak için görüşmelerimiz var. Türkiye'nin yurt dışındaki durumu artık çok daha farklı. Karşılaştığımız ilginin dozunu gördüğümüzde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye artık dış pazarda çok daha farklı bir yerde."

Ziyaretin ardından Vali Çakır ve Olpak, mavi salonda düzenlenen törende, Türkiye genelinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Nail Olpak, "Ekmek İsrafına Dikkat" konulu fotoğraf yarışmasında birinci olan fotoğrafı MÜSİAD olarak satın almak ve kampanyaya katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Ekonomik raporlarda "orta gelir tuzağına" dikkati çektiklerini kaydeden Olpak, "2023 hedeflerine giderken yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Çok güzel şeyler yapıldı ama 2023 hedeflerine mevcutlarla gidilemez. Neyle gidilebilir- 2023 hedeflerine, eğitim seviyesi artırılmış genç nesillerle gidilir. Türkiye'de yeni eğitim çalışması ile bunun gerçekleşeceği açıkça görülüyor" dedi.

Olpak ve beraberindeki heyet, daha sonra Rize Belediyesi, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret Borsasını da ziyaret etti. - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsiad Genel Başkanı Olpak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement