Müsiad, Manisa Valisi Bektaş'ı Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Müsiad, Manisa Valisi Bektaş'ı Ağırladı

Müsiad, Manisa Valisi Bektaş\'ı Ağırladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nin Manisa protokolü ile olan buluşmaları devam ediyor.

16.08.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'nin Manisa protokolü ile olan buluşmaları devam ediyor. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı hizmet binasında ağırlayan MÜSİAD Manisa Başkanı Abdullah Tekin, Manisa'nın her anlamda büyümeye devam ettiğini ve öncü ürünleri ile adından söz ettirdiğine dikkat çekerek, "Bizde bu çıtayı yükseltmek amacındayız" dedi.

MÜSİAD, yeni hizmet binasında Manisa protokolü ile bir araya gelmeye devam ediyor. Manisa'nın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve çözümü noktasında hazırladığı raporlar ile önemli bir işlevi yerine getiren MÜSİAD, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ağırladı.

Manisa'nın her türlü sorun ve sıkıntısına çözüm aramaya devam edeceklerini belirten MÜSİAD Manisa Başkanı Abdullah Tekin düzenlenen toplantının tanışma ve kaynaşma amaçlı olduğunu belirtirken, Vali Erdoğan Bektaş'ı hizmet binalarında ağırlamaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Başkan Tekin, "Valimiz bizi makamında kabul etmişti. Bugün de biz kendisini ağırlamak istedik. Öncelikli amacımız şehrimizin ticaret hacmine katkı sağlamaktır. Sadece iş adamları derneği değil, sosyal ve kültürel değerleri de yaşatmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Manisa her anlamda büyümeye devam ediyor ve öncü ürünleri ile adından söz ettiriyor. Bizde bu çıtayı yükseltmek amacındayız. Değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarımız oluyor. Manisa'yı her alanda temsil etmeye çalışıyoruz. İki yıl önce burada hizmet veriyoruz. Gün geçtikçe çalışmalarımız hız kazanıyor. Ahlaklı ve başarılı arkadaşlarımız ile bir aradayız. Şehrimizin tüm sorunlarını sayın büyüklerimiz ile çözmek için hazırız. Sayın Valimizin de bir isteği bir ricası olursa her zaman yapmaya hazırız" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Manisa'yı yavaş yavaş tanımaya başladığını belirterek gün geçtikçe Manisa adına daha verimli çalışmaların olacağını söyledi. MÜSİAD yönetimine davetlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Bektaş, "Manisa'da mevcut bir enerji bir potansiyel var. Burada çok farklı bir dünya var. Buraları biliyorduk ama tabi ayrıntıları ile bilmiyorduk. Birkaç öne çıkan ürünü ile biliyorduk. Manisa biraz İzmir'in gölgesinde kalmış. Ön plana çıkmamış. İzmir'in dinamosu gibi düşünmek gerek. İzmir'in sanayisi Manisa'ya taşınmış durumda. Bu durumu yönetebilirseniz, hedeflerinizi koyar tutturabilirseniz olumlu bir avantaj olur. Manisa'daki tarımın payı sanayiden daha fazla. Önem verilmesi konular mevcut. 5 yıl önce jeotermal diye bir şey bilmezdik burada ama şu anda Alaşehir'de bu kullanılmaya başlanıldı. Gördes- Akhisar tarafında nikel kobalt madeni çıkartılıyor hem de kuzey yarımkürenin en büyük madeni durumunda. En büyükler hep Manisa'da" şeklinde konuştu.

Manisa'nın Türkiye ölçeğinin üstünde bir merkez olduğuna dikkat çeken Vali Bektaş, "Manisa'nın kendine daha büyük hedefler seçmesi gerekir. Türkiye'de rakibi olmamalıdır. Manisa temel standartları yakalamış bir il olarak resmedilebilir. Her türlü kurum ve kuruluşuyla kendi politikalarını uygulamalı ve hedefini tutturmalıdır. Belirli sorunlar da yok değil. Bu sorunları da sizler gibi sağlıklı düşünen sivil toplum kuruluşlarıyla olacaktır. Tüccarlar insanlarla en çok ilişki kuran kişidir. Bu yüzden tüccarlar bir ilin yüzü olarak nitelendirilebilir. Toplumun içini, ruhunu düzeltmek gibi de bir sorumluluğunuz var. Sosyal dönüşümler her ne kadar zaman alsa da ülke olarak her açıdan iyi bir noktadayız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad, Manisa Valisi Bektaş'ı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement