Müsiad'tan Kırsal Kalkınma Semineri - Son Dakika
Güncel

Müsiad'tan Kırsal Kalkınma Semineri

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesince "Süt ve Besi Hayvancılığı Hibeleri" bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

22.02.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesince "Süt ve Besi Hayvancılığı Hibeleri" bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

MÜSİAD Antalya Şubesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörü Mesut Aydın ve TKDK Uzmanı Mehmet Fatih Öğke'nin konuşmacı olarak katıldığı "Süt ve Besi Hayvancılığı Hibeleri" bilgilendirme seminerinde MÜSİAD üyelerine projelerin amacı ve işleyişiyle ilgili bilgiler verildi.

Seminerde konuşma yapan TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Aydın, program kapsamında verilen destek oranlarının yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değiştiğini söyledi.

Aydın, "Genç yatırımcılara daha yüksek oranda hibe sağlanmaktadır. Projelerinin sıralanmasında kadın yatırımcılara öncelik tanınmaktadır. Gerçekleştirilecek yatırımların uygulama süreci 24 ayı geçemez. Başvuru sahipleri yatırımlarını yatırımın bitiminden itibaren 5 yıl süresince devam ettirmelidir. Hibe yatırımın sonunda verilmektedir." diye konuştu.

Seminere katılan MÜSİAD üyeleri uzmanlardan projelerle ilgili bilgiler aldı.

Seminerin ardından Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Antalya Şube Başkanı Ramazan Kalken, ülkenin kalkınması için bu tür destek programlarının önemli olduğuna dikkati çekti.

Kalken, üyelerinin talepleri doğrultusunda bu tür çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müsiad'tan Kırsal Kalkınma Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement