Müsiad'tan Somuncu Baba'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Müsiad'tan Somuncu Baba'ya Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Malatya'nın Darende ilçesinde Somuncu Baba Külliyesi başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanları gezdi.

14.07.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Malatya'nın Darende ilçesinde Somuncu Baba Külliyesi başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanları gezdi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve beraberindeki 20 kişilik bir heyetle ilçeye gelen Başkan Olpak, ilk olarak Somuncu Baba Külliyesini gezerek Şeyh Hamid-i Veli Hazretlerinin kabrini ziyaret etti.

Cami imamlarından külliye hakkında bilgi olan Olpak, külliye içerisinde bulunan Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesini gezdi.

Külliye ziyaretini tamamlayan Olpak çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamda, MÜSİAD yönetimi ve bir gurup iş adamıyla birlikte iki günlük Malatya temasları kapsamında Darende'ye geldiklerini söyledi.

Külliyenin ihya çalışmalarını yürüten Hulusi Efendi Vakfı'na teşekkür eden Olpak, "Malatya'ya gelmişken bu güzel program içerisinde Somuncu Baba Hazretlerini ziyaret etmeden gitmek olmazdı. Çok şükür güzel bir zamanda, güzel bir mekanda, büyük zatların etrafında, manevi havasını teneffüs etmenin beraber olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Külliyedeki yeni yapılan cami ve sürekli geliştirilen eklentiler konusunda da katkı sağlayan Hulusi Efendi Vakfı'na teşekkür ederiz. Hakikaten çok güzel bir eser meydana getirilmiş. Burası gönüllere hitap eden çok güzel, huzurlu bir makam. Cenab-ı Allah'ın bu tür büyüklerimizin duası milletimizin üzerinden eksik etmemesini diliyorum." diye konuştu.

Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin de Olpak ve beraberindekilerin ziyaretinden memnun olduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"İş adamlarımıza ilçemizin doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını gezdirdik. Malatya'ya gelen yerli ve yabancı birçok konuğun en çok uğrayıp gezdiği mekanların başında Somuncu Baba Cami ve Külliyesi geliyor. İlimizdeki manevi büyüklerimizin makamlarına estetik katarak sahip çıkan Hulusi Efendi Vakfı'na teşekkür ederiz."

İlçedeki gezi ve ziyaretlerini tamamlayan MÜSİAD heyeti daha sonra Malatya'ya hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müsiad'tan Somuncu Baba'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement