Muski Kiradan Kurtuluyor - Son Dakika
Yerel

Muski Kiradan Kurtuluyor

Muski Kiradan Kurtuluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmet binasının temeli atıldı.

16.03.2016 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü'nün hizmet binasının temeli atıldı. Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde toplam 4 bin 395 m2 alan üzerine yapılacak hizmet binasının Kasım-Aralık aylarında tamamlanması bekleniyor. Binanın tamamlanmasının ardından şu anda büyük çoğunluğu kirada olan MUSKİ birimleri tek çatı altında toplanacak.

MUSKİ hizmet binasının temel atma törenine CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Büyükşehir Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

DAİRE BAŞKANLARI TEK BİNADA TOPLANACAK

Törenin açılışında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, MUSKİ birimlerinin büyük bölümünün kirada hizmet verdiğini söyledi. Ülgen, "MUSKİ hizmet binasının tamamlanmasını ardından 10 daire başkanı bu binada hizmet verecek. 2016 yılında MUSKİ Genel Müdürlüğü'nün 70 milyon liraya yakın bir yatırım bütçesi var. Sadece bu bölgelerde bina yapımı için yaklaşık 120 milyon lira gibi bir rakam harcanması gerekiyordu. Sadece bina yaparak altyapı hizmeti sunamayacağımız için Büyükşehir Belediyemizin ilgili organları karar alıp bize bina üst yapı tahsisleri ile bu giderlerin yerine altyapı yapılmasının yolu açıldı. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi'nin aktardığı 50 milyon TL ile yatırımları ve giderleri karşılar duruma geldik" dedi.

2016'DA 410 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 1,5 yıllık çalışma esnasında Büyükşehir olarak bu kadar geniş bir coğrafya çoğu yerde kiracı olarak hizmet verdiklerini açıkladı. Kirada da olsa görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Gürün, "Muğla'ya MUSKİ ile ilgili isteği ve dileği olan vatandaşlarımız birimlerin değişik yerlerde olması nedeniyle sıkıntı yaşıyorlardı. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyoruz. Artık bu yaz temel atmaların ve açılışların yapıldığı bir yıl olacak. 2018 yılı sonuna kadar yatırımlarımız halkımızın hayatını daha da kolaylaştıran ve değer katan yatırımlarımıza şahit olacağız. Büyükşehir ve MUSKİ olarak 2014 ve 2015'de 247 milyon 454 bin liralık yatırım yaptık. İl Özel İdaresi'nin geçmiş yıllarda yaptığı yatırımlar ile mukayese ettiğimizde devasa bir farklılık var. 2016 yılında tüm birimlerimiz ile birlikte 13 ilçemize öngördüğümüz yatırım bu az olmaz fazla olabilir, 410 milyon 218 bin lira" dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) hizmet binasının temeli atıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muski Kiradan Kurtuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement