Müslim: ÖSO Zaten Bizle Savaşıyor, Yeni Birlik İçin Görüşme Var - Son Dakika
Güncel

Müslim: ÖSO Zaten Bizle Savaşıyor, Yeni Birlik İçin Görüşme Var

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "ÖSO Kobani'de bizle birlikte savaşıyor. Yeni birlik ve gruplar gelmek istiyor. ÖSO ile YPG arasında görüşmeler sürüyor." dedi.

24.10.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, katıldığı bir televizyon programında, medya çıkan 1300 kişilik Özgür Suriye Ordusu birliği Kobani'ye gidecek yönünde çıkan ve değişik açıklamalar gelen konuyla ilgili olarak "ÖSO Kobani'de bizle birlikte savaşıyor. Yeni birlik ve gruplar gelmek istiyor. ÖSO ile YPG arasında bazı görüşmeler oldu. Onlar artık danışacak. Bazı gruplar YPG ile anlaşıp öyle gelirler." dedi.

"ÖSO ZATEN YPG İLE BİRLİKTE KOBANİ'DE SAVAŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) da Kobani'ye gideceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Müslim, Özgür Suriye Ordusu'nu istemiyor musunuz? şeklindeki soruya, "Hayır öyle bir şey yok. ÖSO zaten YPG ile birlikte Kobani'de savaşıyor. Yeni birlik ve gruplar gelmek istiyor. ÖSO ile YPG arasında bazı görüşmeler oldu. Onlar artık danışacak. Bazı gruplar YPG ile anlaşıp öyle gelirler. Ama anlaşmadan gelmeyecekler. Anladığımız kadarı ile bir sürü seçenek var" diye yanıt verdi.

"BAŞKA BİR CEPHE AÇMAK KOBANİ ÜZERİNDEKİ ÇEMBERİ HAFİFLETİR"

Kobani'nin çember altında olduğunu ifade eden Müslim, "Kobani şimdi çember altında. Başka bir yerden bir cephe açmak Kobani üzerindeki çemberi hafifletir. ÖSO ile YPG arasındaki görüşmeye bağlıdır" dedi.

"DÜŞÜRÜLEN PEŞMERGE SAYISI" KONUSU

Türkiye üzerinden Kobani'ye geçecek peşmerge sayısının 200'den 150'ye düşürüldüğünü değerlendirmesi istenen Müslim, "İki gün önce Güney Kürdistan'da idim. Oradaki yetkilerle görüştüm. Politik olarak bizim bir şeyimiz yok. Bir kabuldür. Oradaki Peşmergelerin gidip Kobani'ye geçmesi için görüşmeler yaptık. Kabul ettik. Şimdi mesele teknik boyuta geldi. Teknik boyutu da Peşmerge komutanlığı ile, YPG komutanlığı arasında görüşmeler olacak teknik olarak. Sayı, geçiş, tarih ve hangi niteliksel silahlar gerekiyor. Bu aralarındaki görüşmelere bağlıdır. Sanırım ene kısa zamanda belli bir anlaşmaya varırlar" diye konuştu.

"SAYI OLARAK NE KADAR İSTERSENİZ PEŞMERGE GÖNDEREBİLİRİZ DENDİ"

Kaç Peşmerge talebiniz var? şeklindeki soruya Müslim, "Sayı olarak zaten ne kadar isterseniz Peşmerge gönderebiliriz dendi. Ancak oradaki savaşçılarımız, YPG elemanları yeter de artar. Önemli olan şimdi bu insanların Peşmergelerin gelmesi. Niteliksel olarak bazı konularda uzman olan kişilerdir. Silah, cephane meselesinde. Onun için uzmanlık sahasına bağlıdır" diye yanıt verdi.

"YPG BELİRLEYECEK KAÇ KİŞİYE İHTİYAÇ OLDUĞUNU"

YPG'nin kaç kişiye ihtiyaç olduğunu belirleyeceğini söyleyen Müslim, "Onun için YPG belirleyecek kaç kişiye ihtiyaç olduğunu ve ne çeşit silahlara ihtiyaçları olduğunu. Ona göre anlaşma yapılırsa onlar ona göre geleceklerdir" dedi. Bir sayı kesinlikle yok. Sadece bu PDK falan değil. Biz oradaki yönetim ile görüşüyoruz. Bu Peşmerge komutanları. Barzani bölgenin başkanıdır. Onun yolu ile oluyor anlaşmalar. Peşmergeler sadece PDK'nin peşmergeleri değil. O Peşmergeler, hükümetin veya yönetimin Peşmergeleridir. Uzmanlık sahalarına göre artık verilir" açıklamasında bulundu.

Müslim: ÖSO Zaten Bizle Savaşıyor, Yeni Birlik İçin Görüşme Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Müslim: ÖSO Zaten Bizle Savaşıyor, Yeni Birlik İçin Görüşme Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • askin: OYLE GORONUYORKI ISID KOBANIYI ELE GECIRMIS BAK BURAYA YAZDIM BAGDAT DA GITTI KALDI BARZANININ YERI 5 31 Yanıtla
  • askin: ULAN HEPSI BIRER JOKEY UŞUŞMUSLER SURIYEYE KIMLIGI OLMAYAN KURDUN KOBANISIMİ OLURMUS CEKILIM MAGARALARA ARKANIZA YASLANIN AYILARI UYANDIRMAYIN 1 16 Yanıtla
  • esmer kürt: MUSLUM OGLUM SEN ÇATIS BEN GELIYORUM MERMILERI KARAVANA ATMA YALAN ATIYORSUNYA BIZIM KEMAL GIBI 2 5 Yanıtla
  • vay: tabi bizde yedik 0 1 Yanıtla

Advertisement