Muşlu Öğrenciler 15 Dilde Şarkı Söyleyecek - Son Dakika
Güncel

Muşlu Öğrenciler 15 Dilde Şarkı Söyleyecek

Muşlu Öğrenciler 15 Dilde Şarkı Söyleyecek

Muş'ta Sosyal Destek Programı kapsamında kurulan Damla Sanat ve Kültür Derneği'nin öğrencilerden oluşan korosu, 15 dilde şarkı söylüyor.

26.12.2012 12:22  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta Sosyal Destek Programı kapsamında kurulan Damla Sanat ve Kültür Derneği'nin 12-18 yaşları arasındaki öğrencilerden oluşan 30 kişilik korosu, 15 dilde şarkı söylüyor. Çoğunluğunu köylü çocukların oluşturduğu koro, ilk konserini ay sonunda verecek.

Deniz Sinan Bulakçıbaşı tarafından kurulan Damla Sanat ve Kültür Derneği'nin korosu 12-18 yaş grubu öğrencilerden oluşuyor. Dernek Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı, bu çocukların çoğunun köylerde yaşadığını söyledi. Öğrencilerin yabancı dilde şarkı öğrenmeleri yanında bağlama, flüt, kaval, keman, gitar ve piyano kurslarının da verildiğini kaydeden Bulakçıbaşı, "Hedefimiz dünyaya açılmak" diye konuştu.

Dernekte şan dersleri veren Gazi Eğitim Enstitüsü Güzel Sanatlar Bölümü mezunu Ali Kalkan ise öğrencilere yabancı dildeki şarkıları önce Türkçe olarak öğrettiklerini daha sonra notaya dökerek yabancı dilde ezberlettiklerini aktardı. Kalkan öğrencilere Arnavutça, Boşnakça, Zazaca, Kürtçe, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca başta olmak üzere 15 dilde şarkı öğrettiklerini belirterek, "Hedefimiz Aralık ayının sonunda Muş'ta vereceğimiz konserde 15 dilde şarkı söylemek" dedi.

MUTLAKA 2 MÜZİK ALETİ ÇALACAKLAR

Dernekte flüt ve koro çalışmasını yapan öğretmenlerden Gül Birinci, "Öğrenciler çok başarılı. Ezberleri de kuvvetli. Yabancı dilde şarkıların yanında çalgı aletlerini de öğretiyoruz ki, hem çalsın hem de söylesinler. Her öğrenci mutlaka iki çalgı aletini çalmayı öğrenecek" diye konuştu.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Taşdibek köyünde oturan Muş Merkez Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencisi Hilda Taş, "Yabancı dilde şarkı ezberlemek ve söylemek ilk başta zordu. Ama şimdi alıştık. Amacımız ülkemizin değişik yerlerinde konserler vermek" diye dedi. - Muş/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muşlu Öğrenciler 15 Dilde Şarkı Söyleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement