Müslüman ABD'li Tarihçi Mattews ile Iraklı Katipzadeler Evlendi - Son Dakika
Güncel

Müslüman ABD'li Tarihçi Mattews ile Iraklı Katipzadeler Evlendi

Müslüman ABD\'li Tarihçi Mattews ile Iraklı Katipzadeler Evlendi

Müslüman olan 72 yaşındaki ABD'li tarihçi Joyce Hedda Mattews ile Irak asıllı Türk vatandaşı 64 yaşındaki Velid Muhammed Katipzadeler evlendi.

07.08.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müslüman olan 72 yaşındaki ABD'li tarihçi Joyce Hedda Mattews ile Irak asıllı Türk vatandaşı 64 yaşındaki Velid Muhammed Katipzadeler evlendi.

Çamlıca'daki Fahrettin Kerim Gökay Huzurevi'nde yaşayan Mattews ile Katipzadeler, aşık oldu. Katipzadeler, Mattews'in evlenme teklifini kabul etti. Bunun üzerine Mattews, Müslüman oldu.

Çiftin nikahı, Üsküdar Evlendirme Dairesi'nde belediye başkanı Hilmi Türkmen tarafından kıyıldı.

Nikah öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Katipzadeler, "10 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Huzurevinde tanıştığım Mattews Müslüman oldu. İslamiyetin gereklerini yerine getirdi. Onu çok beğendim. Evlenmeye karar verdik" dedi.

Mattews de 34 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Osmanlı tarihçisiyim. Çok mutluyum. Onu sevdiğim için buradayım. O bana bir milli piyango hediyesi" diye konuştu.

ABD'li Joyce Hedda Mattews'in Müslüman olduktan sonra Razza adını aldığı öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müslüman ABD'li Tarihçi Mattews ile Iraklı Katipzadeler Evlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement