Müslümanlar, bayram namazını spor salonunda kıldı - - Son Dakika
Güncel

Müslümanlar, bayram namazını spor salonunda kıldı -

Cami bulunmayan tek Avrupa başkenti Atina'da yaşayan yüzlerce Müslüman, bayram namazını spor salonunda kıldı.

28.07.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cami bulunmayan tek Avrupa başkenti Atina'da yaşayan yüzlerce Müslüman, bayram namazını spor salonunda kıldı.

Yunanistan hükümetinin cami olmadığı için bayram namazı alanı olarak spor salonlarını belirlemesinin ardından Ortadoğu ve Afrika'dan yüzlerce Müslüman, salonları doldurdu.

Müslümanlar, bayram namazında Atina'da cami açılmasını talep ederken, İsrail'in Gazze saldırılarının bir an önce son bulması ve Ortadoğu'daki sorunların bitmesi için de dua etti.

Bayram namazına katılanlar arasında Müslüman ülkelerin diplomatları ve çok sayıda çocuğun olması ise dikkati çekti. Namazın ardından bayramlaşan Müslümanlar, spor salonunda ayrıldı.

-Atina'da cami inşaatı-

Yunanistan'da ilgili bakanlıkların temsilcilerinin yaptıkları toplantıda, Atina ve çevresinde yaşayan Müslümanların bayram namazını kılabilmeleri için iki spor salonunun ücretsiz olarak tahsis edilmesine karar verilmişti.

Yunan hükümeti Atina'da, Votanikos bölgesindeki Eleonas semtinde Deniz Kuvvetleri'nin mülkiyetindeki eski bir yapının Müslümanlara ibadet yerine dönüştürülmesi kararını almıştı. Yunan yetkililer, restore edilerek ibadet için Atina'da yaşayan Müslümanlara tahsis edilecek yaklaşık 350 kişi kapasiteli binada minare bulunmayacağı açıklanmıştı.

- Batı Trakya'da bayram namazı-

Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlık da Ramazan Bayramı'nın birinci gününde İskeçe ve Gümülcine'de bayram namazında bir araya geldi. Kent ve köylerdeki camilerde bayram namazı kılan Türkler, namazın ardından birbirlerinin bayramını kutladılar.

Bayramda, Türk dernekleri, Gümülcine Türk Gençler Birliği'nde toplu bayramlaşma etkinliği düzenlerken, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'ndaki geleneksel halka açık bayram tebriki büyük ilgili görüyor.

Bayram vesilesiyle Türk dernekleri, Gümülcine ve İskeçe'de çeşitli kültürel aktiviteler de yapıyor.

Müslümanlar, bayram namazını spor salonunda kıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müslümanlar, bayram namazını spor salonunda kıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement