Mustafa Armağan Beylikdüzü'nde Sultan Abdülhamid Han'ı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Mustafa Armağan Beylikdüzü'nde Sultan Abdülhamid Han'ı Anlattı

Tarihçi yazar Mustafa Armağan, Beylikdüzü Kültür Sanat Merkezi'nin ilk söyleşi konuğu oldu.

29.04.2012 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihçi yazar Mustafa Armağan, Beylikdüzü Kültür Sanat Merkezi'nin ilk söyleşi konuğu oldu. Armağan, "Son İmparator Abdülhamid Han" adlı söyleşisinde Beylikdüzülü tarihseverleri uzun bir yolculuğa götürdü.

Bir hafta önce kapılarını açan Beylikdüzü Kültür Sanat Merkezi tarihçi yazar Mustafa Armağan'ı ağırladı. Armağan, "Son İmparator Abdülhamid Han" adlı söyleşiyle 2,5 saat boyunca Sultan II. Abdülhamid hakkında bilinmeyen ve anlatılmayan noktalara değindi. Beylikdüzü Kültür Sanat Merkezi'nde yazar Mustafa Armağan'ın Osmanlı arşivinden ortaya çıkarttığı ve Sultan II. Abdülhamid Han'ı anlatan fotoğraf sergisi de büyük ilgi gördü. Özellikle tahta oturduktan sonra Abdülhamid Han ile birlikte ilk anayasal

düzene geçildiğini dile getiren Armağan, İstanbul ve dünyanın birçok noktasında yaptırdığı eserlerin bulunduğunu söyledi.

Darbe yapmaya çalışanların ilk kez Abdülhamid Han zamanında yargılandığını anlatan Armağan, "Kendisi darbe yapanları yargılamasına rağmen idam kararlarını asla imzalamadı. Cezalarını müebbet hapis olarak onayladı. O hayatı boyunca siyasal suçtan hüküm giyenleri hiç idam ettirmemişken, onu indiren İttihatçılar, yıllar boyu yüzlerce kişi herkesin gözü önünde idam ettiler" dedi.

Beylikdüzü Kültür Sanat Merkezi'nde kendisini izleyen vatandaşları tarihin derinliklerine çeken tarihçi yazar, Sultan II. Abdülhamid Han'ın büyük devlet adamlığı sayesinde Osmanlı Devleti'nin yıkılmaktan kurtulduğunu ve düze çıktığını, hatta İsrail devletinin de kuruluşunun onun sayesinde 50 yıl geciktiğini aktardı.

Söyleşiyi adeta nefeslerini tutarak izleyen Beylikdüzülü vatandaşlar, programın sonunda Mustafa Armağan'ı ayakta alkışladılar. Programa, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil,

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü, AK Parti Beylikdüzü İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kıraç Eski Belediye Başkanı Hamit Öncü, muhtarlar, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Başkan Yardımcısı Yeşil, Armağan'a konuşmalarından dolayı teşekkür ederken bir de çiçek takdim etti. Yanında Armağan'ın

kitaplarını getiren vatandaşlar, yazara kitapları imzalatma fırsatı da yakaladılar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mustafa Armağan Beylikdüzü'nde Sultan Abdülhamid Han'ı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement