Mustafa Balbay - Cumhurbaşkanı adayı - - Son Dakika
Güncel

Mustafa Balbay - Cumhurbaşkanı adayı -

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Cumhurbaşkanı adayı olarak muhalefetin Türkiye kamuoyuna sunduğu aday, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı değildir.

18.06.2014 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Cumhurbaşkanı adayı olarak muhalefetin Türkiye kamuoyuna sunduğu aday, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı değildir. Bu toplumun, altını çiziyorum, yüzde 55'inden oy alabilir beklentisiyle oluşturulmuş, bir ortak payda arayışının adayıdır" dedi.

Balbay, CHP İlkadım İlçe Başkanlığı tarafından Samsun Büyük Otel'de düzenlenen "Türkiye'de Demokrasi ve İnsan Hakları" söyleşisine katıldı.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Balbay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirtti. Böyle bir süreçte parti içinde değerlendirmelerde bulunduklarını anımsatan Balbay, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli bir dönemeç olduğunu biliyorduk ve bu anlamda pek çoğunuzun kafasında kimi sorular olduğunu tahmin ediyorum. Belki bazılarınızın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili sorularınız olacak. Tabii onları da ayrıca yanıtlarım. Ben düşüncelerimi sizlerle paylaşırım. Fakat şu anda arkadaşlar, Cumhurbaşkanı adayı olarak muhalefetin Türkiye kamuoyuna sunduğu aday, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı değildir. Bu toplumun, altını çiziyorum, yüzde 55'inden oy alabilir beklentisiyle oluşturulmuş bir ortak payda arayışının adayıdır."

- "Cumhuriyet Halk Partisi seçimlerde oyunun ölçüsünü alsın diye bakmadık"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Balbay, şöyle konuştu:

"Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 4 kimliğini sizlerle paylaşmam gerekirse; evet, İslam Konferansı Örgütünde yönetici olmuş, İslam ülkelerinde iyi bilinen bir kişidir, bu bir... İki; Nazım Hikmet'in şiirlerini Arapça'ya çevirmiş bir kişidir. Üç; Atatürk konulu toplantılar yapmış ve o toplantıları da kitap halinde basılmış, sizlerin dikkatine sunulabilecek bir kişidir. Dört; Bülent Ecevit döneminde devlet nişanı almış bir kişidir. Şu da çok zor bir şey değildi arkadaşlar; bizler Cumhuriyet Halk Partisi'ni en iyi şekilde temsil edecek adayı koyar, ilk turda artı eksi yüzde 30 oy alır, ikinci turda gelişmelere göre alacağı oy tartışmalı olabilecek bir kişiyi aday olarak koyabilirdik. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi seçimlerde oyunun ölçüsünü alsın diye bakmadık. Bu iktidara karşı Türkiye'yi 'bizden olan-olmayan' diye bölen, şu anda ülkeyi yüzde 50 yüzde 50... Evet bir toprak bütünlüğümüz var ama kalpleri ve beyinleri bölmüş bir iktidara karşı ortak payda arayışı olabilir mi sorusuna yanıt aramış ve Türkiye kamuoyuna böyle bir adayla çıkmış durumdayız."

Söyleşi soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mustafa Balbay - Cumhurbaşkanı adayı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement