Mustafa Bozbey Öğrencilere Karne Hediyelerini Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Mustafa Bozbey Öğrencilere Karne Hediyelerini Dağıttı

Mustafa Bozbey Öğrencilere Karne Hediyelerini Dağıttı

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 11’incisini düzenlediği “En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği’nde 500 öğrenci bisikletlerine kavuştu.

15.06.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 11'incisini düzenlediği "En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği'nde 500 öğrenci bisikletlerine kavuştu. Ancak törene davet edildikleri halde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri öğrencilerin bu sevincini paylaşmaya gelmedi. Nilüfer Belediyesi'nin ötekileştirildiğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Bu anlayışla eğitim seviyemizin yükselme ihtimali yok, ancak aşağıya düşer" dedi.

Nilüfer Belediyesi'nin 2005 yılında "En Çalışkan Kim?" sloganıyla başlattığı Bisiklet Dağıtım Şenliği'nin 11'incisi bu yıl İhsaniye Mahallesi Pazar Alanı'nda gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenlik kapsamında ilçedeki bütün ilk ve ortaokullardan en başarılı 500 öğrenciye bisikletleri, kaskları ile birlikte dağıtıldı.

Düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci aileleriyle birlikte katıldı.

Nilüfer'deki ilk ve ortaokulların en başarılı öğrencilerine bisikletlerin dağıtıldığı törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törene davet edildikleri halde çocukların sevincini paylaşmaya gelmeyen ilgili kamu kurum ve kuruluşların idarecilerine sitem etti.

Nilüfer Belediyesi'nin devlet kurumları tarafından ötekileştirilmeye başlandığını söyleyen Bozbey şöyle konuştu: "Yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığımız ile birlikte yürütmüş olduğumuz bu ve buna benzer projelerin, üzgünüm ki son zamanlarda camia tarafından, Milli Eğitim tarafından giderek benimsenmiyor olmasını huzurlarınızda kınıyorum. Bugün eğer çocuklarımızı bunu hak etmişlerse burada ilgililerin olması lazım. Nilüfer Belediyesi bu hizmetleri yaparken insan mı ayırıyor ' Nilüfer Belediyesi bu hizmetleri yürütürken insanları ötekileştiriyor mu' Hayır, ama burada devletin ilgili temsilcilerinin Nilüfer Belediyesi'ni ötekileştirdiğini görüyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Çocuklar bizim çocuklarımız, onların çocukları değil Nilüferliler'in çocukları. biz onlara sahip çıkmaya onların okul sorunları ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Başarıları le de onurlanacağız gururlanacağız."

Son zamanlarda Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri projelerin faklı gözlerle değerlendirilmesini, Nilüferliler adına kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Başkan Bozbey, "Biz falanca ülkenin yurttaşları değiliz ya da belediyesi değiliz. Biz bu ülkede her yönüyle öncü ve lider bir kurumuz. Çocuklara, gençlere, her yaşta insana verdiğimiz değerle uluslararası düzeyde ödül almış, taçlandırılmış ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez ödüllendirilen bir kurumuz. Bu yapılan hizmetin 10'da biri başkaları tarafından yapıldığında bir çok kişi orda bulunmak, görünmek için fırsat kollarken bu güzelim organizasyonda çocuklarımızı tebrik etmeye bile gelmeyenler iyi sorgulanmalı. Bunu sadece biz değil velilerimiz de sorgulayacaklar. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımız, Nilüferliler'in çocukları bunlar. Bu yapılan Nilüferliler'e hakarettir bunu Nilüferliler asla unutmayacaktır" dedi.

Çocukları, eğitim dönemi boyunca gösterdikleri başarı için kutlayan Başkan Bozbey, "Hak ettiniz ki burada bu bisikletleri alıyorsunuz" dedi. Daha bir çok öğrencinin bisikleti hak ettiğini belirten Bozbey, bisiklet verilecek öğrencileri okulların belirlediğinin de altını çizdi.

500 öğrenciye bisikletlerinin dağıtıldığı Bisiklet Dağıtım Şenliği'nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocuklara uyarılarda da bulundu. Bozbey, "Çocuklarımız önümüzdeki günlerde karnelerini alacaklar, güzel bir tatili hak ettiklerini düşünüyorum. Bisikletleriyle birlikte bisiklet yollarımızda bu bisikletleri kullanmalarını arzu ediyoruz. Aynı zamanda bisikletlerini kullanırken kask ve dizliklerini kullanmalarını istiyoruz. Ailelerden özellikle rica ediyorum bu konuda hassasiyet göstersinler" dedi.

Bisiklet kullanmayı bilmeyenler için de Bisiklet Akademisi'ni hayata geçirdiklerini kaydeden Bozbey, "Bisiklet Akademisi adı altında bir proje yürütüyoruz. Bu akademide bisikleti en iyi şekilde nasıl kullanılacağını öğrenebilecekleri ortam hazırladık, bu hizmetten her yaştan insan, tüm Nilüferliler faydalanabilirler. Ben dahi yıllardır bisiklet kullandığımı zannediyordum ama orada öğretilen tekniklerle çok daha rahat kullanmayı öğrendim" diye konuştu.

Bisiklet kenti Nilüfer'de Türkiye'ye örnek bir projeyi daha geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiklerini söyleyen Bozbey, "Daha önce bisikletli polislerimiz vardı, halen de devam ediyorlar ve şimdi bisikletli zabıtalarımız göreve başladı. Zabıta ve polis arkadaşlarımız görevlerini çevreci ulaşım aracı bisikletle yaparken, halka da bisikleti sevdiriyorlar. Çünkü bisiklet, çevreyi kirletmeyen tek ulaşım aracıdır. Çevreye verdiğimiz önemin de karşılığıdır aslında" dedi.

Bisikleti olmayanların Nilespit Projesi'nden faydalanabileceğini dile getiren Başkan Bozbey, istasyon sayısının 20'ye çıkacağını söyledi. Bozbey "3 noktada Nilespit Projesini hayata geçirdik. 35 tane bisikletimiz var ve saat 1 lira olmak üzere bunları kullandırıyoruz. Yoğun bir talep görüyoruz. Önümüzdeki süreçte istasyon sayısını 20'ye çıkararak Nilüfer'in farkını ortaya koyacağız" dedi.

Son zamanlarda basında ve sosyal medyada yer alan bisiklet yollarında elektrik direklerinin bulunmasıyla ilgili açıklama da yapan Bozbey, "Bisiklet yollarımızdan gelen şikayetlerle ilgili UEDAŞ ile uzun zamandır çalışma yürütüyoruz. UEDAŞ'ın mütahitleri tarafından yanlış yere dikilen direklerin kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar başlamak üzere. Kısa bir süre içerisinde 41 noktada bulunan bu direklerin kaldırılarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve Nilüferliler'in o bisiklet yollarının kullanımını yaygınlaştırmış olacağız" diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu güne kadar 140 kilometre bisiklet yolu yapıldığının altını çizen Bozbey, bu konuda da öncü ve lider olduklarını söyledi. Mustafa Bozbey, "Bisiklet yollarımızla da geleceğe büyük katkı sunduğumuzu görüyoruz. Bu anlamda çocuklarımızın, Nilüferlilerin ve bizlerin çocukları olduğunu özellikle üstüne basa basa söyleyerek, her yaştan insana gece gündüz farklı hizmetleri üretmeye devam edeceğiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mustafa Bozbey Öğrencilere Karne Hediyelerini Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement