Mustafa Denizli: Gerekeni Yapacağız - Son Dakika
Spor

Mustafa Denizli: Gerekeni Yapacağız

Mustafa Denizli: Gerekeni Yapacağız

PTT 1'inci Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Mustafa Denizli, "Mucize beklememe gerek yok."

29.12.2012 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1'inci Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Mustafa Denizli, "Mucize beklememe gerek yok. Gerekeni yapacağız" dedi.

Denizli, yardımcıları İbrahim Üzülmez, Yusuf Şimşek ve İtalyan kondisyoner Stefano Moreno, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ve başkan yardımcısı İmdat Sütlüoğlu ile birlikte Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Denizli, Çaykur Rizespor ile anlaşarak çok önemli bir çalışma içerisine girdiğini anlatırken, bunun kariyer, deneyimlerini ülke adına kullanmak için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bazen bu çalışmalardan mucizeler beklenir. Mucize beklememe gerek yok. Gerekeni yapacağız. Bir proje çerçevesinde düşündüklerimizi zaman içinde ekiplerle birlikte futbolcular ve Rizeliler'le gerçekleştirmeye çalışacağız. Devletimiz; yıllardır işadamlarına çağrı yapar. Benim ülkenin her yerine kuracak fabrikam yok. Ama deneyimlerimi ve bilgilerimi başkaları ile paylaşma sorumluluğum var."

Rize'de elde edecekleri sportif başarının çok anlam ifade edeceğini anlatan Mustafa Denizli, bu çalışmanın yaşamının en önemli köşe taşı olacağını belirterek şöyle konuştu:

"Bu sadece Çaykur Rizespor projesi değildir. Ülkenin her tarafına Rize'den verilmekte olan bir mesajdır. Yıllar önce bir denemem oldu ama onu gerçekleştiremedim. Bu kez Rize'de gerçekleştireceğiz. Zor bir yarış. Heyecanlı ve çekişmeli bir lig bizi bekliyor. Türkiye'nin her tarafına Rize'den iyi mesajlar ve güzel futbol sunacağız. Bizim gibi hedefi olan çok takım var. İkinci yarı zorlu geçecek. Sağlıklı ve genç bir ekip kurduk. Bu yolda ekibimin de sağlıklı bir yol haritası olacak."

"GÖREVİMİZ ZOR"

Mustafa Denizli, yaşama bakış açısı ve değerlendirmelerinin bazen böyle ortamlar hazırladığını, Rizespor'un teklifinden önce 4 kulüpten daha çalışma teklifi aldığı halde bunlar ile düşünceleri arasında paralellik kuramadığını söyledi. Teknik Direktör Denizli, huzurlu bir çalışma ortamında yaşamak ve buna inanmak için geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Rizespor'un karşısına hem futbolcu hem teknik adam olarak çıktım. Şimdi ise Rizespor'un hocası olarak planlarımı gerçekleştirmek için görevi kabul ettim. Hangi şehirde olursa olsun düşüncelerimi gerçekleştirmek için giderim. Elbette beklentiler çok fazla. Görevimiz daha zor. Bu zorluk başarı isteğimizi çoğaltacaktır. Hayatım boyu verdiğim hiç bir karardan pişman olmadım."

Denizli, Çaykur Rizespor'un oynadığı son iki maçta aldığı 4 puanı hak edecek futbol oynamadığını, takıma en az 4 futbolcu transfer edeceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Burada sorunları. haklarında soru işareti olan arkadaşlar var. Bunları yok sayacağız. Bizimle aynı hedef ve düşünceyi paylaşan 4 oyuncu alacağız. Bu oyunculara net bir şekilde ihtiyacımız var. Kamuoyunda ismi dolaşan oyuncuların hiçbiri gerçek değil. Buraya gelecek olan futbolcular ruhen Rize'de olmalıdır. Sadece fiziken olmaları bir şey ifade etmez. Transferde bu kriterleri ön planda tutuyoruz. 22 kişilik bir kadro yapısı içerisinde ikinci yarı hazırlıklarına başlamayı düşünüyoruz. Kaleci antrenörü konusunda Rüştü ile görüşüyoruz, kendisini de bu kadroda görmek istiyorum. Rüştü, ailesi ile birlikte olmak istediği için şu an cevap veremedi. Ancak görüşmeler sürüyor."

"İLK KEZ 1 YILIN ÜZERİNDE KONTRAT İMZALADIM"

Bugüne kadar çalıştığı takımlarla sürekli 1 yıllık, ilk kez Çaykur Rizespor ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladığını anlatan Denizli, "Başarı olduğu yerde zaten kontrat uzar. Buraya ÇAYKUR çayı içmeye gelmedim. Başarıyı yakalamaya geldim" diye konuştu.

Mustafa Denizli, Galatasaray forması giydiği dönemde Çaykur Rizespor'a korner atışından gol attığı hatırlatılınca güldü. Denizli, "Ben bu golü hatırlamıyorum. Öyle 18 golüm vardı, bu da varsa 19 oldu" dedi. Denizli son 4 yılda Rizespor'a 114 futbolu geldiğini duyunca gülmekten kendisini alamadı.

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ise, Türkiye'nin yetiştirdiği en değerli futbol insanlarından birisini takımın başına getirmekten çok mutlu olduğunu, kulüpte çok farklı bir yapılanmaya gittiklerini söyledi. Bundan böyle Rizespor'da 'futbolun tek patronunun' Mustafa Denizli olduğunu ifade eden Kalkavan şunları söyledi:

"Futbolu ona emanet ettik. Futbol şubesinden sorumlu yöneticilik ve sportif direktörlük görevini kaldırdık. Artık biz futbola karışmayacağız, kulübü idare edeceğiz. Yöneticiler dahil olmak üzere tesislere girmek artık izne tabi olacak. Burası artık Denizli ve ekibinin mutfağıdır. Biz bile hocamızın daveti olmadan bu mutfağa girmeyeceğiz."

Kalkavan, Denizli'nin Cengiz ve Kazancı ailelerinin sponsorluğunda Rize'ye geldiğini belirterek Rizespor'un kasasından 1 kuruş para çıkmadığını ekledi.

FOTOĞRAF - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mustafa Denizli: Gerekeni Yapacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement