Mustafa Güler: Ortaya Bir İrade Koyarsak, Karşımızda Kimse Duramaz - Son Dakika
Yerel

Mustafa Güler: Ortaya Bir İrade Koyarsak, Karşımızda Kimse Duramaz

Mustafa Güler: Ortaya Bir İrade Koyarsak, Karşımızda Kimse Duramaz

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim şekli ve bazı kişilerin öne sürdüğü “Altıntaş OSB için Tavşanlı Kütahya’ya kurban edildi“ söylemlerine açıklık getirdi.

13.09.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Organize Sanayi Bölgesi'nin yönetim şekli ve bazı kişilerin öne sürdüğü "Altıntaş OSB için Tavşanlı Kütahya'ya kurban edildi" söylemlerine açıklık getirdi. Başkan Güler, bu söylemlerin spekülatif ifadeler olduğunu belirterek, "Biz 2. OSB'mizi kuracağız. Ancak kat etmemiz gereken bir yol var" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, iş dünyasını yakından ilgilendiren bir konu hakkında Haber Tavşanlı Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Güler, OSB hakkında bazı çevrelerce gerçeklikten uzak iddiaların gündeme taşındığını belirterek bundan sonra sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Güler adres göstermese de OSB yönetiminde söz sahibi bazı STK başkanlarını hedef alarak " Halkımızı spekülasyonlarla yanlış bilgilendirmeye çalışıyorlar. OSB tek kişinin inisiyatifinde olamaz. İlçe Kaymakamımız Numan Hatipoğlu, bu heyetin başkanıdır" diye konuştu.

Başkan Mustafa Güler'in gündeminde Altıntaş'ta yapılan Organize Sanayi Bölgesi kararıyla Tavşanlı 2. OSB'nin kurulumuna engel teşkil edildi söylemleri vardı. Güler, yapılması gerekenleri anlatarak kendilerinin de bir irade koyduklarını, istihdamı arttıracak her konuya duyarsız kalmalarının söz konusu dahi olamayacağını söyledi.

Güler bu konuda şunları söyledi: "Son zamanlarda Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili speküle edilmeye çalışılan ama bizim sessiz kaldığımız bir durum var. Ben artık konuşma gereği hissettim. Bu bağlamda Organize Sanayi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Numan Hatipoğlu'dur. Bizde başkan yardımcılığı görevinde bulunuyoruz. Tavşanlı OSB bir kişinin söz sahibi olan bir nokta değildir. Orada sağlanacak olan bir başarının 3'lü konsorsiyum ayağıyla birlikte sağlandığını ve sağlanması gerektiğini söyledik. Birinci etapta bir başarı sağlandı. Biz il beş yılda 1. etabın yarısını doldurursak kardır dedik. Ama geldiğimiz nokta itibariyle birinci etapta 17 tane tesis var. Buralarda da 3000 bin insan çalışacak. Tavşanlı da ikici bir organize sanayi bölgesinin yerini Kütahya da ki özellikle Altıntaş sınırları içersinde yapılacak olan organize sanayi ye peş geç çekildiği konusunda bir spekülasyon var. Kütahya Valiliği itham ediliyor, Tavşanlı Kütahya'ya kurban edildi diye Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu itham ediliyor. Belediye itham ediliyor. Ben özellikle vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyorum. Altıntaş sınırları içersinde kurulacak olan organize sanayinin adı bir milyon metrekare ve üstü alan ihtiyacı olan veya bunu 500 bin metrekare ile de sınırlayan yatırımcıların yer alacağı bir organize sanayi bölgesidir. Kanuni bir uygulamadır."

Tavşanlı'da 2. etabın başlatılabilmesi için bazı zorunlulukların olduğunu, bu konuda da bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Mustafa Güler, "Toplantıda da ifade ettik ki ikinci etapla ilgili şuanda boş bir arazimiz var. Bir firmanın gelme ihtimali yüksek, gelirse tamamını verebiliriz. Zaten o bölgede altyapısını yapmak suretiyle önümüzdeki 2 veya 3 sene içersinde yüzde 70 doluluk oranına getirme konusunda da kararlığımız var. Ben diyorum ki Tavşanlı belediyesinin şuandaki Organize Sanayi Bölgesindeki doluluk oranı yüzde 50 tamamıyla yani yüzde 90 doluluk oranına ulaşa bilmesi için ikinci etabın hazır hale gelmesi gerekiyor ve orada birtakım yatırımların olması gerekiyor. Bizim mevcut birinci etap doldu. İkinci bir OSB oluşturması için yola çıktığımız zaman bunun karşısında duracak kurumun olduğuna inanmıyorum. Açık ve net söylüyorum yeter ki biz ikinci etabı dolduralım, yeter ki ikinci bir organize sanayi bölgesi ile ilgili yine bu 3'lü konsorsiyumla Tavşanlı da bölge tespiti yapılsın, yola çıkalım devlet dahi buna karşı çıkmaz. Ben bu konuda netim. Bazı kesimlerce gündeme getirilen Tavşanlı Kütahya ya kurban edildi meselesi tamamıyla spekülatif bir davranıştan öte gitmediği gibi hınç siyasetine bağlı bir kavram olduğunu, özellikle Tavşanlı halkının bilmesini istiyorum. Çıktığımız yolda da nasıl irade koyduğumuzu da Tavşanlı halkının bildiğini, inan bir insan olarak ta diyorum ki biz ikinci etabı acilen doldurmak zorundayız. İkinci etabı doldurmadan ikinci organize sanayinin adını ağzımıza alma gibi bir hakkımız yok. Dolduktan sonrada karşımızda duracak bir güç yok" ifadelerini kullandı.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mustafa Güler: Ortaya Bir İrade Koyarsak, Karşımızda Kimse Duramaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement