Mustafa Karataş: "Birbirinizi Sevmek İçin Selamı Yayın" - Son Dakika
Yerel

Mustafa Karataş: "Birbirinizi Sevmek İçin Selamı Yayın"

Mustafa Karataş: "Birbirinizi Sevmek İçin Selamı Yayın"

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Hz. Muhammed’in (SAV) "Tanıdık, tanımadık herkese selam vermek imanın kemalindendir’’ sözünü hatırlatarak, insanların birbirini sevmesi için selamı yayması gerektiğini söyledi.

21.10.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Hz. Muhammed'in (SAV) "Tanıdık, tanımadık herkese selam vermek imanın kemalindendir" sözünü hatırlatarak, insanların birbirini sevmesi için selamı yayması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Karataş, "Peygamberimizin (SAV) Aynasında Birlik ve Kardeşlik İlişkisi" konulu söyleşide Küçükçekmeceli vatandaşlarla buluştu. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programda konuşan Karataş, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İnsanların İslam dininin emrettiği şekilde kardeş gibi yaşaması gerektiğini belirten Karataş, "Nerede güzel bir coğrafya varsa vahşi Batı orayı sömürüyor. Bunlar perde arkasından maşalar bulup ortalığı kana buluyorlar. Bir yerde bir çatışma varsa orada dış güçlerin etkisi vardır" dedi.

Karataş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Malına, canına, namusuna saldırı olmadığı sürece siz kardeşsiniz. Allah-ü Teala yapılırsa kardeşliği bozacak 6 madde sayıyor. Bunlar, 1'inci alaya almamak, 2'nci birbirini fitlememek, 3'üncü birbirinize kötü lakaplar takmamak, 4'üncü önyargılı olmamak-zandan kaçınmak, 5'inci ayıp araştırmamak, 6'ncı gıybet yapmamak."

"BİRBİRİNİZİ SEVMEK İÇİN SELAMI YAYIN"

Peygamber Efendimizin (SAV) "İman etmedikçe cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız" hadisini de hatırlatan Karataş, Hz. Muhammed'in (SAV) "Tanıdık, tanımadık herkese selam vermek imanın kemalindendir" sözünü de hatırlatarak, insanların birbirini sevmesi için selamı yayması gerektiğini söyledi.

Müslümanların birbirlerini kusurlarıyla sevmesi gerektiğini kaydeden Karataş, "Yeni hicri yılımız mübarek olsun. İslam alemine barış getirsin" dedi. Karataş, sözlerini dua ederek bitirdi.

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Çevik, program sonunda Karataş'a teşekkür ederek, çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mustafa Karataş: 'Birbirinizi Sevmek İçin Selamı Yayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement