Mustafa Kemal'in Manastır Askeri İdadisi'nden Mezuniyetinin 114'üncü Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Mustafa Kemal'in Manastır Askeri İdadisi'nden Mezuniyetinin 114'üncü Yıl Dönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nden mezun oluşunun 114.Yıl dönümü töreni, Makedonya'nın Manastır şehrinde gerçekleştirildi.

15.04.2013 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nden mezun oluşunun 114. Yıl dönümü töreni, Makedonya'nın Manastır şehrinde gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 13 Mart 2013 günü Makedonya'nın Manastır şehrinde "Mustafa Kemal Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nden Mezuniyetinin 114'üncü Yıl Dönümü Töreni" gerçekleştirildiği bildirildi.

Törene, Türkiye'den Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Daire Başkanı Tuğgeneral Necdet Tuna başkanlığındaki heyet ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı askeri liselerden 10 öğrenci, Makedonya'dan ise Türk asıllı Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Naser Sejdini, Manastır Belediye Başkanı Vladimir Tolevski, milletvekilleri, yabancı büyükelçiler ve askeri ataşeler, Askeri Tarih Bölümü Yöneticisi Aleksander Stojçev ve diğer davetlilerin katıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Törenin ilk bölümü, Manastır Şehir Müzesi'nin iç avlusunda saat 10.00'da başlamış, saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Daire Başkanı Tuğgeneral Necdet Tuna, Makedonya Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Naser Sejdini, askeri öğrenciler adına ise Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi Hamza Ali Çetin günün anlamına yönelik konuşmalar yapmış, Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencisi Beşir Acar şiir okumuştur.

Törenin sona ermesini müteakip Manastır Şehir Müzesi olarak kullanılan Askeri İdadi binasında hazırlanan Atatürk Anı Odası gezilerek Anı Defteri imzalanmıştır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mustafa Kemal'in Manastır Askeri İdadisi'nden Mezuniyetinin 114'üncü Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement