Mustafa Koç'dan Yüksek Vergi Sitemi - Son Dakika
Ekonomi

Mustafa Koç'dan Yüksek Vergi Sitemi

Mustafa Koç\'dan Yüksek Vergi Sitemi

Mustafa Koç ekonomi gazetecilerine Holding'in önümüzdeki yıl açılacağı dış pazarları ve şirketin hedeflerini anlattı. Koç'a göre Türkiye'deki vergiler çok yüksek.

26.11.2014 09:37  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Koç ekonomi gazetecileri ile Hint Okyanusu'nun kıyısında yer alan Durban'da öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemekte ekonomi gaztecileri ile sohbet eden Koç Holdigin hedefleri ile ilgili projeleri anlattı. Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

"DAHA NE VERGİ VERECEĞİZ BİR GÖMLEK KALDI"

Sohbette Mustafa Koç'a "21. Yüzyılda Kapital" kitabının yazarı Thomas Pketty'nin, "Türkiye'de enflasyon eşitsizliği artırıyor. Servet vergisi alınmalı" tespiti hatırlattıldı. Koç'un buna yorumu ise esprili bir dille, "Daha ne vereceğiz. Bir gömleğimiz kaldı. Kayıtsız ekonomiyi kayıt altına aldıktan sonra bunu tekrar konuşmak lazım" şeklinde oldu.

"MEMLEKET İYİ KÖTÜ GİDİYOR!"

"Memlektin iyi kötü gittiğini" buna karşılık kutuplaşmayı hala çok mahsurlu gördüğünü belirten Mustafa Koç, "Baktığınız zaman yüzde 3.5, yüzde 4 büyüme öngörülüyor. Dünyaya baktığımızda, etrafımıza bakmayalım zaten bakılmayacak durumda; Avrupa'ya göre büyüme hakikaten gıpta edilecek seviyede. Bence artık biraz önümüze bakıp işlerimize odaklanıp hayatımızı idame ettirmemiz lazım diye düşünüyorum." dedi.

"İŞSİZLİK ÇELİŞKİSİ ENTERESAN"

Makro ekonomi cephesinde işsizlik rakamlarını da değerlendiren Mustafa Koç bu konuda mesleki eğitime dikkat çekti. "İşsizliğin yükselmesi sosyal açıdan da tehdit. Öbür taraftan formen bulamıyorsunuz fabrikalara. Enteresan bir çelişki" diye konuştu.

"İSTİKRARLI DÖNEME GİRİYORUZ"

Türkiye ekonomisindeki görünümle ilgili görüşlerini de paylaşan Koç, bu noktada 2015 seçimlerine gönderme yaptı ve "Bardağın dolu tarafına bakacak olursak; Bu kadar çalkantılı bir dönemden sonra ekonomide kesintiye uğramadık. Bu seçimden sonra Türkiye'de büyük ihtimalle 4 sene bir daha seçim olmayacak. O bakımdan daha istikrarlı bir döneme gireceğimize inanıyorum" dedi.

ÜLKER'İ TEBRİK ETTİ "SIRA BİZDE" DEDİ

Mustafa Koç Ülker'in İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i almasını örnek gösterdi. "Ülker'in yaptığı muazzam bir iş. Bunu bir fon ile ortak alıp sonra devralmak… Açıkçası bu kadar dışarıyla ilintiliyiz. Her şeyi takip ediyoruz. Ama ben sonradan baktım. United Biscuits'in bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum. Ülker Grubu nokta atışı yapmış. Zaten Murat Bey'e mektup yazıp tebrik ettim." Mustafa Koç Ülker örneğini verdikten sonra kendilerinin de bu çapta büyük ve yeni bir işe gireceğinin işaretlerini verdi. "Kendi know how'ına sahip olduğumuz yabancı ortağımızın olmadığı veya yepyeni bir işe girmemiz lazım. Paradigmaları değiştirmek açısından bizim de bu tip girişimlere açık olmamız lazım bununla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

UZAKDOĞUYA HAMLE İŞARETİ

Mustafa Koç "Soru net: 2015'i sürprizi ne? Cevap da net: "Adı üstünde sürpriz. Şimdi söylersek sürpriz olmaz, büyüsü bozulur…" Koç, "Olmak istediğimiz yere; çıtayı yüksek yere koyuyoruz" diyor ve ekliyor: Uzakdoğu'nun müjdesini daha sonra vereceğiz. dedi

BANKADAN ÇOK MEMNUN

KOÇ Topluluğu'nun bankacılık alanındaki iştiraki Yapı Kredi'nin mali performansından son derece memnun olduklarını söyleyen Mustafa Koç, "Çok ciddi bir varlık bizim için. Marka, kredi kartları pazarı, çalışma sistemi, verimlilik, getiri ve piyasası değeri açısından çok iyi bir yerde. İtalyan ortağımız ile de fevkalade iyi gidiyoruz. İtalyanlar da Türkiye'nin ne kadar önemli bir Pazar olduğunun çok iyi farkındalar azami önem gösteriyorlar" dedi.

ŞAHENK'İ KUTLADI

Ferit Şahenk'in patronu olduğu Doğuş Grubu'nun iştiraki Garanti Bankası hisselerinin İspanyol ortağa satışı hakkında da yorumda bulunan Mustafa Koç, "Bana göre hisse satışını tam zamanında yaptılar. Kendilerini candan kutluyorum. Adım adım, gayet iyi planlanmış bir süreçti. Bence de çok iyi şekilde finalize ettiler" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Mustafa Koç'dan Yüksek Vergi Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement