Mustafa Koç'un da Aralarında Bulunduğu Ülkem İçin Gönüllüleri'nden 'Engelliler İçin Birlikteyiz'... - Son Dakika
Güncel

Mustafa Koç'un da Aralarında Bulunduğu Ülkem İçin Gönüllüleri'nden 'Engelliler İçin Birlikteyiz'...

Koç Holding; engellilerin iş ve sosyal hayata daha fazla katılmaları için fiziki şartların iyileşmesine destek verdiği, bu konuda toplumsal bilinç ve duyarlılığın yaratılmasını amaçladığı "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi" kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

29.05.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding; engellilerin iş ve sosyal hayata daha fazla katılmaları için fiziki şartların iyileşmesine destek verdiği, bu konuda toplumsal bilinç ve duyarlılığın yaratılmasını amaçladığı "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi" kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un da aralarında bulunduğu Ülkem İçin Gönüllüleri bir araya geldi ve 'Engelliler için Birlikteyiz' mesajını verdi.

Mayıs 2012'den bu yana Koç Holding'in, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğinde yürüttüğü Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi kapsamında 83 bin 500 Koç Topluluğu çalışanı Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri'ne katıldı. Ülkem İçin gönüllüsü bayiler aracılığıyla da 35 ilde, 20 bin öğrenciye ulaşıldı. Şirketlerin, bayii ve mağazaların fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda da 64 farklı uygulama gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk çalışmaları kaspamında bugüne kadar toplam 13 okulun engelli dostu kılınması sağlandı. Koç Topluluğu Şirketleri, gerek birbirleriyle, gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse de resmi kurumlar ile işbirliği içinde Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi'ni destekleyici 39 sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdi.

Koç Topluluğu'nun 80'inci kuruluş yıldönümünde başlatılan projenin yıldönümünde aralarında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un da bulunduğu Ülkem İçin Gönüllüleri bir araya geldi ve 'Engelleri Kaldırmak için Birlikteyiz' mesajını verdi. Mustafa V. Koç, "İlk olarak çalışanlarımız ve bayilerimizden başlayarak ülkemizin sosyal alandaki ihtiyaçlarıyla ilgili farkındalığı tüm Türkiye'ye yaymayı amaçladığımız bu projemiz, her geçen gün daha da zenginleşiyor. Engelli bireylerin hayatına dokunan farklı ve etkili uygulamalar hayata geçtikçe bu konuda gereken duyarlılığın yerleşeceğine inanıyorum. Her fırsatta vurguladığım gibi, bizler büyük bir aileyiz ve tüm başarılarımızın arkasında bir olmanın, birlik olmanın gücü ve motivasyonu var" dedi.

Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi'nde, engellilik konusunu bütünsel bir bakış açısıyla ele aldıklarını vurgulayan Mustafa V. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz ve dileğimiz, kamuoyunun dikkatini bu alana çekerek, projeye katılımın Koç Topluluğu çalışanlarıyla sınırlı kalmaması ve Topluluk olarak bu konuda öncü olabilmek, sürdürülebilir, tekrarlanabilir modeller ortaya koymak. Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda fiziki şartların iyileştirilmesinin yanı sıra, engellilik konusundaki ihtiyacı göz önünde bulunduran bir yaklaşımla yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye odaklandık. Bu bilinci yerleştirmek için başlattığımız "Engelliliğe Doğru Yaklaşım" eğitimlerine katılan kişi sayısı 83.500 kişiyi buldu. Şirketlerimizin bayi ve mağaza prosedürlerine 'Engelli Dostu Olma' şartını ekledik. Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın da katılımı ile açılışını gerçekleştirdiğimiz Ford Otosan Yeniköy Fabrikası tamamen 'Engelli Dostu' olarak inşa edildi. Fabrikamızda, fiziksel engelli ve down sendromlu çalışanlarımız da istihdam edilecek."

Proje kapsamındaki hedeflerinden biri olan engelli dostu ürün/ hizmet geliştirme konusunda "Herkes için, Yaşam için" felsefesiyle çalışmaların hızlandığını da vurgulayan Mustafa V. Koç şöyle devam etti: "Arçelik engelli dostu bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın gibi ürünlerde AR-Ge çalışmalarına ivme katarak devam ederken, Otokar Braille alfabeli otobüs ve araçlarını üretime aldı. Bu çalışmalardan bir tanesi de Yapı Kredi, Koç Holding ve Vehbi Koç Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen Ülkem İçin Fonu. Yapı Kredi, bu fonun satışından elde edilen gelirin yaklaşık yüsde 70'ini okulların engelli dostu olması için kullanıyor. Fonun büyüklüğü bugün itibariyle 10 milyonu aştı ve elde edilen gelir, 2 ilköğretim okulunun fiziksel şartlarının iyileştirilmesi amacıyla kullanıldı. Önümüzdeki dönemde de, fiziki şartlarımızın iyileştirilmesine ve "Engelli Dostu" ürün- hizmet geliştirilmesine yönelik hedeflerimize ulaşmak için gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız daha da yoğunluk kazanacak."

HE - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafa Koç'un da Aralarında Bulunduğu Ülkem İçin Gönüllüleri'nden 'Engelliler İçin Birlikteyiz'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta yaşadıkları zorlukları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı
    12:03 Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı

    Edirne Ticaret Borsasında buğdayın kilogramı en yüksek 9,249 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünler arasında ise ayçiçeği bulunuyor. Ayçiçeği kilogramı ise en düşük 16,768 lira, en yüksek 18,515 liradan alıcı buldu.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak
    11:59 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'Basın Merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanı, teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkanı sunacak. Ayrıca, basın merkezlerinde 'Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi' temalı sergi de yer alacak.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı
    11:59 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı

    Edirne'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 200 uyuşturucu hap ve 51 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.


Advertisement