Mustafa Şentop: Karar Sürpriz Olmadı - Son Dakika
Güncel

Mustafa Şentop: Karar Sürpriz Olmadı

Mustafa Şentop: Karar Sürpriz Olmadı

Mustafa Şentop: Karar sürpriz olmadıAnayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Yargıtay'ın Ergenekon davasına ilişkin kararına "Çeşitli ithamların bulunduğu bir davaydı.

21.04.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Şentop: Karar sürpriz olmadı

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Yargıtay'ın Ergenekon davasına ilişkin kararına "Çeşitli ithamların bulunduğu bir davaydı. Bir tarafından eksikliği varsa Yargıtay tarafından görülmesi muhtemeldir. Karar sürpriz olmadı" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu öncesinde komisyon başkanı Mustafa Şentop gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mustafa Şentop, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin Ergenekon Davasına ilişkin kararına kararıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Usulle ilgili Genelkurmay Başkanı'nın yargılanacağı merci ilgili sebep gösteriyor. Esasla ilgili değerlendirmeler var. Gerekçeli kararda görmek mümkün. Çok kişinin çok çeşitli ithamların bulunduğu bir davaydı. Bir tarafından eksikliği varsa Yargıtay tarafından görülmesi muhtemeldir. Karar sürpriz olmadı" dedi.

Mustafa Şentop, Başbakan Davutoğlu'nun yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili 'Demlenmeye bırakmak lazım" sözlerinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu: "Demlenmeye bırakmak' derken, alelacele metni hazırlayıp, kamuoyunda yeterli ölçüde tartışmaya imkan vermeden getirmek gibi bir niyetimizi olmadığı ifade için söyledi. Yazım süreci var, kamuoyunda görüşlerin alınması, gözden geçirilmesi söz konusu. Ama bizim belirlediğimiz takvimde fazla bir gecikmeye sebebiyet vermeyeceğini düşünüyorum. Biraz zamana yayma gibi bir şekilde algılanmamalı. Çalışmalar devam ediyor, yazım komisyonu bir bölümle ilgili çalışıyor. Haziran içerisinde bunu getiririz şeklinde yaklaşımımızda değişiklik yok."

Dokunulmazlık teklifinin komisyona ne zaman geleceği sorusu üzerine Şentop "Önümüzdeki hafta açıklamıştım. Bu hafta olabilir diye düşünmüştük. Bu hafta yoğunluğu, Genel Kurul'da gündemle ilgili olarak bu hafta görüşmenin acele etmenin gereksiz olduğuna ilişkin kanaat oluşunca, Meclis gündemine önümüzdeki hafta aldık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafa Şentop: Karar Sürpriz Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement