Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza - Son Dakika
Güncel

Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza

Mustafa Tuncel\'e, Aytaç Durak\'a Hakaretten Ceza

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 bin 60 TL para cezasına çarptırıldı.

15.09.2011 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel, İçişleri Bakanlığı'nın görevden uzaklaştırdığı Belediye Başkanı Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 bin 60 TL para cezasına çarptırıldı.

Mustafa Tuncel'in 10 ve 11 Mart 2010'da yapılan meclis toplantılarında, Durak'a karşı "... Rüşvetin kralını dolaylı olarak sen yaparsın, senin işin bu" demesi üzerine hakkında Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 'Hakaret' suçundan açılan davanın duruşmasına sadece tarafların avukatları katıldı. Durak'ın avukatı Bekir Ragıp Nejat Özkuyumcu, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi. Başka bir suçtan tutuklu olan Mustafa Tuncel'in avukatı Mehmet Ataş ise olayın siyasi bir tartışma olduğunu belirterek, "Kime rüşvetçi dense aynı tepkiyi verir. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum." dedi.

Mahkeme, Mustafa Tuncel'e Aytaç Durak'a hakaret suçundan önce 365 gün adli para cezası verdi. Sanığın eylemini aynı kasıt altında birden fazla gerçekleştirmesi sebebiyle artırım yaparak 456 güne, hakaretin karşılıklı olmasından ve sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı da indirim yaparak 253 gün adli para cezasına, bu cezayı da günlüğü 20 TL'den toplam 5 bin 60 TL adli para cezasına çevirdi.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI ERTELENDİ

Mahkeme, sonra da, cezanın türünü ve süresini, sanığın adli sicil kayıtlarına göre önceden kasıtlı bir suçtan mahkum edilmemiş olmasını ve kişilik özellikleri itibariyle yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Mustafa Tuncel, Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a karşı iftira suçundan da bin 740 TL adli para cezasına çarptırılıp, yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement