Mustafa Yeneroğlu: Saldırılara Karşı Hiçbir Etkin Önlem Alınmıyor - Son Dakika
Dünya

Mustafa Yeneroğlu: Saldırılara Karşı Hiçbir Etkin Önlem Alınmıyor

Almanya'da zaman zaman camilere saldırılar yapıldığını ancak birçoğunun kamuoyuna yansımadığını belirten Yeneroğlu, Federal Hükümetin bir soru önergesine verdiği cevaba göre bu yıl nisan ve haziran ayları arasında Almanya'da 14 caminin siyasi motivasyonlu saldırıya hedef olduğunu söyledi.

29.09.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da zaman zaman camilere saldırılar yapıldığını ancak birçoğunun kamuoyuna yansımadığını belirten Yeneroğlu, Federal Hükümetin bir soru önergesine verdiği cevaba göre bu yıl nisan ve haziran ayları arasında Almanya'da 14 caminin siyasi motivasyonlu saldırıya hedef olduğunu söyledi. Yeneroğlu, "Bu saldırıların 9'u açık bir şekilde aşırı sağcı motivasyonlarla işlenirken, diğer iki saldırının PKK sempatizanları tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor" ifadesini kullandı.

SİYASİLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Almanya'daki camilere yönelik tehdidin daha da arttığına işaret eden Yeneroğlu, açıklamasında şöyle dedi. "Faillerin bulunamaması ve saldırılara yönelik hiçbir etkin önlemin alınmıyor olması, konuyla ilgili ciddi bir tahkikat yapılmadığı izlenimi doğurmaktadır. Federal Savcılığın bu suçlarla ilgili henüz bir soruşturma başlatmaması da saldırıların aydınlatılması beklentisini boşa çıkarmakta ve ne yazık ki yeni saldırılara kapı aralamaktadır. Almanya'da barışçıl bir toplumsal yaşamı mümkün kılmak ve her şeyden önce ülkedeki Müslüman azınlığı ırkçı saldırılardan korumak için siyasilere ve güvenlik güçlerine her zamankinden daha büyük görevler düşmektedir. İslami kuruluşların, gücünü yabancı düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığından alan saldırılara hedef olması önlenmelidir."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Mustafa Yeneroğlu: Saldırılara Karşı Hiçbir Etkin Önlem Alınmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement