Müşteri Odaklılık Avea'ya Gelir Ve Karlılıkta Rekor Getirdi - Son Dakika
Güncel

Müşteri Odaklılık Avea'ya Gelir Ve Karlılıkta Rekor Getirdi

Avea, 2015 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Avea'nın müşteri odaklı tutumu, gelir ve karlılıkta Avea'ya rekor getirdi.

06.05.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea gelirini, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırarak 1 milyar 166 milyon TL'lik rekor bir seviyeye yükseltti. Bir diğer rekoru da EBITDA'da kıran Avea'nın EBITDA'sı ise yüzde 95'lik artışla 212 milyon TL'ye ulaştı.

1 milyar 166 milyon TL'lik gelir; "en yüksek çeyrek geliri"; 212 milyon TL'ye ulaşan EBITDA ise "en yüksek birinci çeyrek EBITDA'sı" oldu.

Son çeyrekte 316 milyon TL data gelirine ulaşan Avea, data gelirlerinde de yıllık yüzde 56 ile etkileyici bir büyüme kaydetti. Avea ayrıca, akıllı telefon penetrasyon oranını sektör liderinin 17 puan üzerine taşıyarak yüzde 59'a çıkarttı. Böylece Avea, data gelirlerinin yön verdiği mevcut rekabet ortamında rekabetçi duruşunu daha da güçlendirdi.

2014'ü 1.8 milyon yeni müşteri ile kapatan Avea'nın, müşteri kazanımında sergilediği üstün başarı, 2015'in ilk çeyreğinde de devam etti. Avea, 2015'in ilk çeyrek döneminde 310 bin yeni müşteri kazanarak toplam müşteri sayısını 16,6 milyona yükseltti. Bu başarı, müşteri memnuniyeti odaklı yatırım stratejisinin doğruluğunu ortaya koydu.

2015 yılı ilk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, "Faaliyetlerimizde verimlilik ve istikrara odaklanan bir anlayışı gözetiyoruz. Yaptığımız doğru yatırımlar ve sunduğumuz ayrıcalıklı tekliflerle güçlendirdiğimiz müşteri odaklı yaklaşımız, 2015 yılının ilk çeyreğinde de gelir ve karlılık rekorunu beraberinde getirdi. Elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlar, ekosistemimizin, sektörün ve müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesidir" dedi.

Türkiye'nin en genç ve dinamik mobil operatörü Avea, 2015 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. İzlediği doğru yatırım stratejisi ve müşteri odaklı hizmet anlayışının bir sonucu olarak, 2014 yılında sektör ortalamasının 3 katı müşteri tabanı büyümesine imza atan, gelir ve karlılıkta rekor kıran Avea, 2015'in ilk çeyreğinde de bu başarısını sürdürdü.

2015'in ilk çeyreğinde yıldan yıla yüzde 22 artışla 1 milyar 166 milyon TL toplam gelire imza atan Avea'nın, EBITDA'sı da bu dönemde yüzde 95 artarak 212 milyon TL'ye yükseldi. Böylece Avea, gelirlerinde ve karlılığında yeni bir rekora imza attı.

En iyi hizmet anlayışı, Avea'ya 310 bin yeni abone kazandırdı

2014 yılında sektör ortalamasının 3 kat üzerinde performans göstererek 1,8 milyon net müşteri kazanan Avea, 2015 yılı ilk çeyrek döneminde de müşteri kazanımını sürdürdü. Avea, müşteri odaklı hizmet ve fark yaratan kampanyalarıyla 2015'in ilk çeyrek döneminde 310 bin yeni müşteri kazanarak toplam müşteri sayısını 16,6 milyona yükseltti. Özellikle faturalı müşteri tabanındaki kararlı büyümesini sürdüren Avea'nın faturalı müşterilerinin sayısı da yıldan yıla yüzde 17 artışla 8,1 milyona ulaştı.

Son 4 yıldır numara taşımayla net müşteri kazanımında liderliği elinde bulunduran Avea, 2015 yılının ilk çeyreğinde de bu alandaki iddiasını sürdürdü. Avea, 2015'in ilk çeyreğinde numara taşımayla 184 bin net müşteri kazandı.

Yüzde 59'luk akıllı cihaz penetrasyonuyla geleceğin en güçlü sahibi Avea

Avea, 2015 yılının ilk çeyreğinde data gelirlerinde de etkileyici bir yükselişe imza attı. Geçtiğimiz yıl data gelirlerinde yıllık 1 milyar TL sınırını aşan Avea, 2015'in ilk çeyreğinde 316 milyon TL data geliri elde ederek, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 56 artış sağladı. Bu önemli artış doğrultusunda data gelirinin servis gelirinin içindeki payı da yine yıldan yıla 7 puan artarak yüzde 29'a yükseldi.

Akıllı telefon penetrasyonundaki kesintisiz liderliğini 14 çeyrektir devam ettiren Avea, akıllı telefon penetrasyon oranını sektör liderinin 17 puan üzerine taşıyarak yüzde 59'a çıkarttı. Böylece Avea, data gelirlerinin yön verdiği mevcut rekabet ortamında, önemli bir avantaj yakaladı.

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir:
"Yatırımlarımızın en büyük ödülü memnun ve sadık müşterilerimizdir"

Avea'nın müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun olarak kurguladığı kampanyalar ve gerçekleştirdiği stratejik yatırımlar doğrultusunda 2015'in ilk çeyreğinde de büyümesini kararlılıkla sürdürdüğünün altını çizen Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, "Yıllardır yatırımlarımızda ve faaliyetlerimizde verimlilik ve istikrara odaklanan bir anlayışı gözetiyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız yatırımlar, sunduğumuz ayrıcalıklı teklifler ve çözüm odaklı anlayışımızla, 2015 yılının ilk çeyreğinde de rekor sonuçlara imza attık. Elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlar, ekosistemimizin, sektörün ve müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesidir" dedi.

"Entegrasyonun verdiği yeni güçle Türkiye'nin teknolojik geleceğini biz şekillendirecek, dijital geleceğin mimarı olacağız. "

Entegrasyonla gelen yeni yapılanmayla yaptıkları müşteri odaklı yatırımların çok daha geniş ve kapsamlı hale geldiğinin altını çizen Akdemir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin en yenilikçi mobil operatörü olarak elde ettiğimiz bu çarpıcı sonuçların temelinde gerçekleştirdiğimiz yatırımların büyük payı var. Özellikle yüksek akıllı telefon penetrasyon oranımız, data alanındaki stratejilerimizin doğruluğunu ve geleceğe yön verme arzumuzu net bir şekilde gösteriyor. Önümüzdeki dönemde Türk Telekom Grubu'nun entegrasyondan gelen gücünü da arkamıza alarak, Türkiye'nin teknolojik geleceğini biz şekillendireceğiz. Tecrübemiz, vizyonumuz, güçlü altyapımız, devam eden yatırımlarımız ile dijital geleceğin mimari olarak, müşterilerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyisini sunmaya odaklanacağız.

Türk Telekom Grubu'nun sahip olduğu güçle, farklı iş kollarında edindiğimiz tecrübelerle ve sunduğumuz hizmet çeşitliliğiyle, önümüzdeki dönemde müşterilerimizin dijital yaşama dair tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan, herkese uygun tekliflerle karşılamak için çalışacağız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müşteri Odaklılık Avea'ya Gelir Ve Karlılıkta Rekor Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı
    14:38 İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde D100 karayolunda meydana gelen kazada, bakıma giden bir tır kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. Sürücü hafif yaralı olarak kazayı atlattı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi
    14:37 Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi

    Edirne'de başıboş köpeklerin kovaladığı esnada kaçarken yere düşen ve kanlar içinde kalan yaşlı kadının o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edirne'de çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, ölümden döndü. Köpeklerin saldırısı kameraya yansıdı. Mahallede yaşayan öğrenciler, her an köpek saldırısına uğramaktan korktukları için okula gidemediklerini söyledi.

  • İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti
    14:34 İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden başarıyla çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iade-i ziyarette bulundu. Gül, seçim sonrasında kendisini ziyaret eden İmamoğlu'na, tebriklerini iletti.


Advertisement