Müsteşar Soluk'tan Kargı'da İnceleme - Son Dakika
Yerel

Müsteşar Soluk'tan Kargı'da İnceleme

Müsteşar Soluk\'tan Kargı\'da İnceleme

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Çorum'un Kargı ilçesinde incelemelerde bulundu.

06.10.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Çorum'un Kargı ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar'la birlikte belediye toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Müsteşar Habip Soluk, vatandaşlardan gelen talepleri dinledi.

Toplantıda bir vatandaşın ilçe merkezinde yeni asfaltlanan yolda araçların çok süratli seyrettiklerini bu nedenle kazaların meydana geldiğini ifade ederek, yola hız kesici buton konulmasını istedi. Bunun üzerine, müsteşar Soluk şikayet konusu olan hız kesici butonlar yerleştirilmesi için talimat verdi.

Ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Müsteşar Soluk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatı ile ilçeye geldiklerini söyledi.

Merhum belediye başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ın girişimleri ile ilçede başlatılan asfalt ve yol çalışmalarını yerinde inceleyeceklerini dile getiren Soluk, "Ahmet Hamdi Akpınar beyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz vardı. Çalışkan ve örnek bir insandı. Yollar konusunda bizden talepleri olmuştu. Bizde imkanlarımız ölçüsünde Kargı için yapılması gereken ne varsa yaptık. Vefatı ile tüm Kargı gibi bizlerde derinden üzüldük" dedi.

AHMET HAMDİ AKPINAR İSMİ YAŞATILACAK

Ahmet Hamdi Akpınar isminin yaşatılacağını dile getiren Soluk, "Sayın bakanımız Binali Yıldırım bey yapılacak caddelerden birine Ahmet Hamdi Akpınar isminin verilmesini istedi. Sayın bakanımızın bu isteğini belediye başkanı ve encümenlerine ilettik ancak bu caddelerin bir isminin olduğunu öğrendik. Bizden önce buralara isim veren kişilere saygısızlık yapmak bize ters düşer. O nedenle ismin yeni yapılan saat kulesine verilmesini istedik. Başkanımız ve encümenlerimizde bunun sözünü verdiler. İlk encümen toplantısında karar alınarak Saat Kulesi'nin olduğu meydanın ismi 'Ahmet Hamdi Akpınar Meydanı' olacak. Bizlerde bunun takipçisi olacağız" dedi.

Toplantının ardından Müsteşar Soluk ve beraberindekiler merhum belediye başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ın mezarını ve ailesini ziyaret ederek Bakan Binali Yıldırım'ın taziyelerini iletti.

Soluk, daha sonra Hacıhamza beldesindeki yol çalışmalarını da inceledikten sonra ilçeden ayrıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsteşar Soluk'tan Kargı'da İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement