Müsteşar Yardımcısından 'Haberde Protestoya Yer Vermeyin' İsteği - Son Dakika
Güncel

Müsteşar Yardımcısından 'Haberde Protestoya Yer Vermeyin' İsteği

Müsteşar Yardımcısından \'Haberde Protestoya Yer Vermeyin\' İsteği

Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürü, konuşması sırasında protesto edildi. MEB Müsteşar yardımcısı, gazetecilerden 'protestolara yer vermeyin' ricasında bulundu.

15.09.2014 15:00  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılış töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, sendika üyesi eğitimciler tarafından okul müdürlerinin ataması nedeniyle alkışlanarak protesto edildi. Eylemle ilgili değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, basın mensuplarından protestoya yer vermemelerini isteyerek, "Oradaki karmaşa, alkışlama sizin için çok daha fazla haber değeri taşıyor. Ama şu açılışı ön plana alıp onları haberlerinizde daha az yer verseniz, hatta hiç yer vermezseniz bu memlekete güzel bir hizmet etmiş olursunuz. Bunu özellikle sizlerden istirham ediyorum. Bilinçli medya, bilinçli habercilik adına" dedi.

"MÜDÜR SOYKIRIMINA HAYIR" SLOGANLARI

Yeni eğitim yılının başlaması ile Bursa'da 570 bin öğrenci 30 bin öğretmen ders başı yaptı. Eğitim öğretim yılının açılış töreni Yunus Emre İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Törene Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Bedreddin Yıldırım, MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Yıldırım İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe müdürleri, sendikalar ve veliler katıldı. İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın konuşmak için kürsüye çıktığı sırada Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesi üyeleri protokol alanında ayağa kalkarak protestoya başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya'nın istifasını isteyen sendika üyeleri "Müdür soykırımına hayır", 'Tetikçiler istifa', 'Siyasi kadrolara hayır" diye bağırdılar. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya, konuşmasını kısa keserek yerine oturmak zorunda kaldı. Bunun üzerine prtosetsocular eylemlerini platform önüne geçerek sürdürdüler.

EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, önce müdürlerden özür dilemeden törenin yapılamayacağını ve bundan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm etkinliklerini protesto edeceklerini söyledi. Türkoğlu, okul kurumlarının parti kurumlarına dönüştürüldüğünü öne sürerek, müdür ve öğretmen kıyımına son verilmesini istedi.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, yeni atanan müdürlerin bazı okullarda ders programının bile hazırlayamadığını ve okulların açılamadığını belirterek, görevden almaların devam ettiğini, 282 okul müdürünün görev yerlerine nasıl gidecekleri dahi düşünülmeden dağıtıldığını kaydetti.

Platformun önünde yapılan protestonun ardından okul bahçesinden ayrılan eğitimcilere bir velinin tepki göstermesi üzerine yaşanan arbede polis tarafından engellendi. Sendika üyeleri daha sonra okuldan ayrıldı.

"BAKANLIĞIMIZ SİSTEMDEN AYIKLAMAKLA DOĞRU BİR ŞEY YAPMIŞ"

Okul bahçesinde devam eden törenlerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, çocukların gülerek okula koştuğu bir günün zehir edildiğini söyledi. "Burayı eylem alanına çevirenlerin inşallah eğitimci olmadığını düşünüyorum" diyen Kurt, "Eğitimci sıfatını kullanan insanların böyle bir düşünce içerisinde olması mümkün değil. Bu sıfat ile okullarda bulunuyorlarsa demek ki bakanlığımız arkadaşlarımızı sistemden ayıklayarak doğru bir şey yapmış. Her şey devam ediyor. Bunlar doğum sancısı. Hoşgörünün, demokrasinin, insan haklarının, birbirimizi hazmetmenin geliştirilmesi için bunlar yaşanacak. Değişim gerçekleşecek, Değişim sancısız olmaz. Her şey yolunda. Daha güzel olacak. Bakanlığımız tam hızıyla çalışıyor. Değerlendirmeleri protesto etmelerini anlayamıyorum. Bakanlığımız müdür değerlendirmelerini bütün halkımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize açtı. Demokratikleşmenin ilk adımı yeterli değil tabi ki. Seneye daha güzel olacak. Daha güzel değerlendirme kriteri gelecek. Hatalar düzeltilince de daha güzel olacak. Ama şunu yapmamak lazım. Asıl olan müdürlük değil, öğretmenlik, eğitimciliktir. Ben bir eğitimciyim okuldan geldim. 18 senelik öğretmenlik hayatımda böyle bir olay görmedim. Öğrencileri huzursuz edecek bir olaya şahit olmadım. Onların eğitimci olmadığını dışarıdan sızdığını temenni ediyorum" dedi.

"AÇILIŞI ÖN PLANA ALIP PROTESTOYA YER VERMEYİN"

Sınıfları gezen Müsteşar Yardımcısı Kurt daha sonra basın mensuplarını bir sınıfa çağırarak haber değeri olmayan bir açıklama yapacağını söyledi. Kurt, tatsız bir olay yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"Ben siz değerli basın mensuplarından bir şey rica ediyorum. Belki söylediklerimin sizin için bir haber değeri yok. Oradaki karmaşa, alkışlama sizin için çok daha fazla haber değeri taşıyor. Ama şu açılışı ön plana alıp onları haberlerinizde daha az yer verseniz. Hatta hiç yer vermezseniz bu memlekete güzel bir hizmet etmiş olursunuz. Bunu özellikle sizlerden istirham ediyorum. Bilinçli medya, bilinçli habercilik adına."

Kurt, protestocular için de yasalarda karşılığı neyse onun uygulanacağını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da, bütün açıklamaların Müsteşar Yardımcısı tarafından yapıldığını belirterek, konuyla ilgili soruları cevaplamadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müsteşar Yardımcısından 'Haberde Protestoya Yer Vermeyin' İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement