Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika
Yerel

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

Terör örgütü IŞİD tarafından rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesi, Başkonsolos Yılmaz'ın annesi ve babasının komşuları tarafından da sevinçle karşılandı Emekli öğretmen Raufoğlu: "Bayram ediyoruz.

20.09.2014 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütü tarafından rehin alınan kişilerden Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın annesi ve babasının Bursa'daki komşuları, konsolosluk görevlilerinin ülkeye getirilmesinin sevincini yaşıyor.

Öztürk Yılmaz'ın babası Şerafettin ve annesi Anahanım Yılmaz'ın evinin bulunduğu Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi Hatıra Sokağı'nda ikamet eden vatandaşlardan emekli öğretmen Ahmet Raufoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlilerin rehin alınmasından sonra büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Komşuları olarak Şerafettin ve Anahanım Yılmaz'a yardımcı olamamaktan da üzüntü duyduklarını belirten Raufoğlu, şöyle konuştu:

"Yıllardan beri beraber, bir arada yaşıyoruz. Konsolosumuz kaçırıldıktan sonra ailenin düzeni bozuldu. Yardım etmeye çalışıyorduk ama ne yapabilirdik ki bizi aşan bir konu. Aşağı yukarı 2-3 ay oldu. Onlar burada doğru düzgün kahvaltı bile yapamıyordu. Bütün sokaktaki komşular üzüldü ama onlara yardımcı olamadık. Neden olduğunu anlayamadık. Bunlar insan değil. İnsanları kaçırıyorlar. Bunların aileleri, çocukları var. Şimdi de böyle Türkiye'ye getirildiklerini yeni haber aldık. Hepimiz sevindik. Bayram ediyoruz. Bir kardeşimiz sevindi, onun sevincine ortak oluyoruz. Hükümetimize de teşekkür ediyoruz. Gayret ettiler, insanları bu sıkıntıdan kurtardılar. İnşallah bir daha tekrar etmez."

Raufoğlu, Öztürk Yılmaz'ın annesi ve babasının daha önce Ankara'ya gittiği için şimdi evlerinde kimsenin bulunmadığını anlattı.

Erol Raufoğlu da müjdeli haberi alınca çok sevindiklerini ve mutlu olduklarını dile getirerek, "Yaklaşık 20 yıldır burada komşuyuz. Ailesi çok sıkıntı çekti, biz de çektik. Bu müjdeli haberi alınca çok sevindik ve mutlu olduk" dedi.

Vildan Kanyılmaz ise konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesinin ülke için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Başkonsolos'un annesi ve babası adına mutlu olduklarını bildiren Kanyılmaz, "Ailesi için inşallah bundan sonra hep birlikte bir ömür diliyorum. Rabbim bundan sonra böyle bir şeyi kimsenin başına getirmesin" ifadesini kullandı.

Sinan Demir, ailenin çok zorluk çektiğini, merak ve endişeyle onların Türkiye'ye dönüşünü beklediğini aktararak, şimdi ise hep birlikte büyük sevinç yaşadıklarını ifade etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement