Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş "Başta rehinelerimizin aileleri olmak üzere Türkiye'deki bütün ilgili taraflar, halkımız büyük bir teşekkürü hak ediyor." dedi.

20.09.2014 11:41  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin "Başta rehinelerimizin aileleri olmak üzere Türkiye'deki bütün ilgili taraflar, halkımız büyük bir teşekkürü hak ediyor. Ama en çok teşekkürü hak eden de yaklaşık 3 aylık sürede çok zor şartlarda orada tutulan kardeşlerimizdir" dedi.

Kurtulmuş, Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yeni dönemde gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yaptığı istişare toplantısı öncesinde, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesini değerlendirdi.

Türkiye ve ülke için fevkalade sevinçli bir güne uyandıklarını ifade eden Kurtulmuş, "Bütün milletimize geçmiş olsun ve gözümüz aydın olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş, 49 rehinenin kurtarılması, salimen Türkiye'ye gelmesinin, Türkiye'nin gücünü göstermesi bakımından da önemli olduğunu vurguladı.

Suruç'ta başlayan yeni göç dalgasına ilişkin, göçmenlere yardım konusunu koordine edecekleri sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek için bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini anlatan Kurtulmuş, bu vesileyle iki meselelerinin olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, 49 rehinenin Türkiye'ye getirilme sürecine ilişkin yaşananları şöyle anlattı:

"Bu konuda dün gece yarısından itibaren temaslar ilerleme kaydetti. Saat 05.00 civarında kafileler, sonuç alınarak ülkemize giriş yapmaya başladılar, Şanlıurfa'ya getirildiler. Rehinelerimizin, çocuklarımızın ve oradaki bütün herkesin durumunun da iyi olduğunu da az evvel gerçekleştirilen canlı yayın vasıtasıyla görmüş olduk.

Bu süreçte gerçekten hem bütün Türkiye halkı hem rehinelerin akrabaları, eşi, dostu hem Türkiye'de basınımızın geneli, istisnaları bir tarafa koyarak söylüyorum, fevkalade olgun, vakur dönem geçirdiler. Milletimizin şanına yaraşır bir şekilde, bu süreçte gerçekten onurlu bir şekilde durdular. Başta rehinelerimizin aileleri olmak üzere Türkiye'deki bütün ilgili taraflar, bütün halkımız büyük bir teşekkürü hak ediyor. Ama en çok teşekkürü hak eden de yaklaşık 3 aylık sürede çok zor şartlarda orada tutulan kardeşlerimizdir. Onları da tebrik ediyoruz. Çok şükür sağlıklarının iyi olması gerçekten Türkiye'ye rahat ve huzurlu bir şekilde getirilmiş olmaları her türlü takdirin, her türlü şükranın üstündedir."

Rehineler başta olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini belirten Kurtulmuş, ayrıca büyük bir titizlikle süreci yürüten, bütün devlet kurumlarına, Dışişleri Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve ilgili bütün birimlere yürekten teşekkür ettiklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah milletimiz bir daha böyle vahim bir olayla karşılaşmaz, böylesine zor bir sınavla karşı karşıya kalmaz diye temenni ediyorum. Milletimizin gözü aydın, aileleri bir kez daha tebrik ediyorum, kutluyorum. İnşallah hep birlikte, Türkiye bu sıkıntıları bir daha yaşamayacak. Güçlü büyük bir Türkiye olma yolundaki kararlı yürüyüşünü sürdürecektir" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement