Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

SMDK, Türk rehinelerin kurtarılmasını kutladı.

20.09.2014 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Musul'da rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini kutladı.

SMDK Medya Birimi Başkanı Halid el-Salih, yaptığı yazılı açıklamada, "SMDK olarak, 101 gün boyunca terör örgütü IŞİD'in elinde rehin olarak tutulan Türkiye'nin Musul Konsolosluğu çalışanları ve ailelerinin bu sabah itibarıyla serbest bırakılmaları ve ailelerine kavuşmalarını tebrik ediyoruz" denildi.

Açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti devletinin, hükümetini ve vatandaşlarının mutluluğunu paylaştığımızı ifade etmek istiyoruz. Ayrıca Türkiye hükümeti ve yetkililerinin süreci oldukça başarılı yürütmesinin önemini vurguluyor, bu başarılarından dolayı kutluyoruz" ifadesine yer verildi.

Gerek Beşşar Esed yönetiminin gerekse IŞİD'in elinde tutuklu bulunan tüm mazlumların, acilen serbest bırakılması talep edilen açıklamada, uluslararası toplumun bu konuda üzerine düşen görevleri yerine getirmesi çağrısında bulunuldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement