Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika
Yerel

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

TÜGİAD Ankara Başkanı Naslı: "Irak’ın bir an önce terörden arındırılması, iş dünyasının öncelikli beklentisidir.

21.09.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Türker Naslı, Irak'ın bir an önce terörden arındırılmasının, iş dünyasının öncelikli beklentisi olduğunu belirterek, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye gelmesinin, bu dileklerinin gerçekleşmesine vesile olmasını temenni etti.

Naslı, yazılı açıklamasında, rehin tutulan konsolosluk görevlileri ve ailelerinin başarılı bir operasyonla kurtarılmasından dolayı büyük sevinç ve gurur duyduklarını ifade etti. İş dünyası olarak Türkiye'nin bu krizi çözeceğine yönelik inançlarını hiçbir zaman yitirmediklerini vurgulayan Naslı, şunları kaydetti:

"Türkiye, gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Umarım bir daha böyle olaylar yaşamayız. İş dünyası olarak bizleri operasyon sonrası özellikle sosyal medyada yaşanan tartışmalar üzmektedir. Muhalefet partileri CHP ve MHP'den yapılan resmi açıklamalar da son derece olumlu. Buna rağmen insanlarımızın sosyal medyada sürekli bu olayın arkasında başka güçleri araması, operasyonu küçümsemesi hoş değil. Bu ülkenin insanlarının, iş dünyasının morale ihtiyacı var. 49 insanımız, kafa kesen bir zihniyetin elinden sağ salim, burnu bile kanamadan alınmış. Neyi tartışıyoruz anlam veremiyoruz. Diyelim ki bu ülkenin kurumları için hayali kahramanlık senaryoları yazılıyor, yazılsın kime ne zararı var? ABD'nin her gün yaptığı bu değil mi?"

Naslı, Almanya'nın ardından Türkiye ile en fazla ticaret hacmine sahip ikinci ülkenin Irak olduğuna da dikkati çekerek, Türkiye'nin yaklaşık 13 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiği, Türk müteahhitlerinin milyarlarca dolarlık altyapı ve üstyapı işi üstlendikleri Irak'ta yaşanan son olayların, iş dünyasında büyük endişeye yol açtığını belirtti.  Özellikle Irak ile iş yapan iş adamlarının çok ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu ifade eden Naslı, "Irak'ın bir an önce terörden arındırılması, iş dünyasının öncelikli beklentisidir. Bugün yaşanan gelişmeler, umarım bu dileğimizin gerçekleşmesine vesile olur" değerledirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement