Musul'da Zehirli Gaz Tehlikesi: 3 Kişi Öldü - Son Dakika
Güncel

Musul'da Zehirli Gaz Tehlikesi: 3 Kişi Öldü

Irak'ta Musul'un güneyindeki Kayyara kasabasında IŞİD'in ateşe verdiği petrol kuyularıyla kükürt tesisinden yayılan zehirli gaz nedeniyle ikisi çocuk 3 kişi öldü.

27.10.2016 14:19  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta Musul'un güneyindeki Kayyara kasabası yetkilisi Salih Hasan Cuburi, yaptığı açıklamada, zehirli gaz ve dumandan etkilenen biri 2, diğeri 8 yaşında iki çocukla bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

"KAÇINILMAZ BİR FELAKET KAPIDA"

Hükümeti petrol kuyularıyla kükürt tesisindeki yangını bir an önce kontrol altına almaya çağıran Cuburi, "Bölgedeki durum dayanılmaz hale geldi ve kaçınılmaz bir felaket kapıda." diye konuştu.

ÇOCUKLAR VE YAŞLILARDA BELİRTİLER ARTTI

Musul'un güneyinde yaşayanların büyük risk altında olduğunu ifade eden Cuburi, özellikle çocuklar ve yaşlılarda hastalık belirtilerinin arttığını dile getirdi.

Musul'da Zehirli Gaz Tehlikesi: 3 Kişi Öldü

BOĞULMA ŞİKAYETİYLE BAŞVURUYORLAR

Sağlık kaynakları da petrol kuyularındaki yangın nedeniyle Kayyara kasabasının üzerini ağustos ayından bu yana dumanın kapladığını ve çok sayıda kişinin boğulma şikayetiyle hastanelere başvurduğunu aktarıyor.

PETROL KUYULARINI ATEŞE VERDİLER

Irak ordusu Kayyara'yı 24 Ağustos'ta ele geçirirken bölgeden kaçan IŞİD militanlarının ateşe verdiği petrol kuyularındaki yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

KÜKÜRT TESİSİNİ DE YAKTILAR

Militanlar geçen cuma günü de Musul'un güneyindeki Mişrak Kükürt Tesisi'ni ateşe vermişti.

Musul\'da Zehirli Gaz Tehlikesi: 3 Kişi Öldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'da Zehirli Gaz Tehlikesi: 3 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement