Musul'dan Tekneyle Kaçış - Son Dakika
Dünya

Musul'dan Tekneyle Kaçış

Musul\'dan Tekneyle Kaçış

Musul operasyonu devam ederken sivillerin bölgeden kaçış mücadelesi sürüyor. Kara yoluyla birlikte tekne ve botlara binerek Dicle Nehri üzerinden de kaçıyor.

22.11.2016 11:05  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Musul operasyonu devam ederken bölge halkı da Dicle Nehri üzerinden tekne ve botlarla kaçarak güvenli bölgelere gidiyor.

YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi için başlatılan operasyon devam derken halkın da kaçışı sürüyor. Musul'un çevresini Irak ordusu kuşatırken bölgede yürütülen operasyon kapsamında Iraklı güçlerle terör örgütü IŞİD militanları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

TEKNELERLE KAÇIYORLAR

Bölge halkı da çatışmalar nedeniyle köylerini tek tek terk ediyor. Siviller, tekne ve botlarla Dicle Nehri'nden geçerek Irak ordusunun kontrolünde bulunan daha güvenli bölgelere gidiyor. Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu aileler bu geçiş esnasında beyaz bayraklarını sallayarak can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

"ÖNCE İNSAN SONRA TOPRAK"

Iraklı General Naif Temimi, iki gündür nehrin karşı tarafından bu tarafına insanları kurtardıklarını belirterek, "Nehrin bir tarafı Nemrud diğer tarafı El Abid köyü. Dünden beri yaklaşık 200 aileyi kurtardık. IŞİD kendi aileleriyle kaçmak için bu aileleri canlı kalkan olarak kullandı. Bizim amacımız da Iraklı insanları IŞİD'ten kurtarmak. Bu yüzden de elimizden geleni yapıyoruz. Önce insan sonra toprak" dedi.

"HER ŞEY KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

Bölgede görevli Iraklı asker Sami Hamza Kazım, Dicle Nehri'nin El Masif köyü tarafından kurtarma görevinde olduklarını belirterek, "IŞİD yüzünden kaçan insanlar nehirden geçmeye çalışıyorlar. Biz bu aileleri kurtarıyoruz ve güvenli bölgelere götürüyoruz. Şimdi her şey kontrolümüz altında" ifadesini kullandı.

"6-7 GÜNDÜR YEMEK YEMEDİK"

Bölgeden ayrılan bir vatandaş ise, IŞİD yüzünden El Masif köyünden Musul'a geçtiklerini, oradan da yürüyerek geri döndüklerini ve 6-7 gündür yemek yemediklerini, su içmediklerini bildirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Musul'dan Tekneyle Kaçış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü
    19:57 İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve beraberindeki heyet ile Tahran'da bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki durum ve Siyonist rejimin saldırıları ele alındı. Nahhale, Gazze halkının direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail'in planlarını boşa çıkardığını vurguladı.

  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.


Advertisement