Musul Operasyonu THY'nin Bağdat ve Erbil Seferlerini Etkilemedi - Son Dakika
Güncel

Musul Operasyonu THY'nin Bağdat ve Erbil Seferlerini Etkilemedi

Musul Operasyonu THY\'nin Bağdat ve Erbil Seferlerini Etkilemedi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Musul Operasyonun Irak uçuşlarına etkisine ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz de risk değerlendirmemizi diğer şirketler gibi yapıyoruz.

20.10.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Musul Operasyonun Irak uçuşlarına etkisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz de risk değerlendirmemizi diğer şirketler gibi yapıyoruz. Takip ediyoruz. Şu anda bizim için Erbil uçuşlarımız devam ediyor hiçbir sıkıntı yok. Bağdat uçuşlarımız devam ediyor hiçbir sıkıntı yok" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası dünyanın farklı coğrafyalarından gazetecileri Türkiye'ye davet eden THY, bu kez Afrikalı gazetecileri İstanbul'da ağırladı. THY Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen konferansa 27 ülkeden toplam 110 basın mensubu katıldı. Yabancı gazetecilere yönelik gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarına hitap eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, FETÖ yapılanması ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yabancı gazetecilerle paylaştı.

15 Temmuz sonrası 486 yabancı gazeteci Türkiye'de ağırlandı

Toplantı öncesinde Atatürk Havalimanı muhabirlerinin sorularını yanıtlayan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 15 Temmuz sonrası yüzlerce yabancı gazeteciyi Türkiye'ye davet ettiklerini belirterek, "Bugüne kadar 376 gazeteciyi ağırladık. Bugün de yeniden 27 ülkeden yaklaşık 110 gazeteciyi buraya getirdik Afrika'dan. Afrika ülkelerinin dışında da Nepal Katmandu ve Pakistan'dan da gazeteciler var. Böylelikle 30 civarı ülkenin 110 civarında gazeteciyle birlikte toplam 486 gazeteci oldu. Bu çalışmalara devam edeceğimizi söylemiştik. Arkadaşlarımızla birlikte buraya hem 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili THY olarak havayolu gazetecilerini, turizm gazetecilerini ağırladık ve ağırlamaya devam edeceğiz" dedi.

"Çift haneli büyüme rakamlarını göreceğimiz günler uzak değil"

THY'nin güncel doluluk oranlarına ilişkin bilgileri de paylaşan İlker Aycı, "Doluluk oranlarımız şuanda yüzde 72-73 civarlarında. Elbette yüzde 78-79'lardan buraya geldik bu süreç içerisinde. Ama 70'lerin altına düşürmedik. Arkadaşlarımız şu anda doluluk oranlarında artış gözlemlemeye başladılar. Geçtiğimiz bayramda da hem gelişte hem gidişte rekorlar kırıldı. Aynı şekilde Ekim ayındaki hareketliliğimiz devam ediyor. Sürekli çalışmaya devam edeceğiz. Rakamlarımızı arttırmak için sürekli gayret edeceğiz. Bu gayretimizin sonunda THY alışık olduğu çift haneli büyüme rakamlarına yeniden gelecek. Bugün belki yüzde 4-5'lerde büyüyor yolcu sayımız ama yeniden çift haneli rakamları göreceğimiz günler uzak değil" dedi.

"Bağdat ve Erbil uçuşlarımızda sıkıntı yok"

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'ya Musul ve çevre bölgesini DAEŞ terör örgütü mensuplarından arındırmak için Türkiye'nin de aralarında bulunduğu koalisyon ülkelerinin katılımıyla dört gün önce Irak'ta başlatılan operasyon sonrası ülkeye yapılan uçuşlarda aksamaların yaşanma ihtimalinin sorulması üzerine, "Bizim orada uçtuğumuz yer Erbil, Süleymaniye ve Necef. Biz de risk değerlendirmemizi diğer şirketler gibi yapıyoruz. Takip ediyoruz. Şu anda bizim için Erbil uçuşlarımız devam ediyor hiçbir sıkıntı yok. Bağdat uçuşlarımız devam ediyor hiçbir sıkıntı yok. Sanıyorum Basra konusunda hazırlıklarını yapıyorlar. Basra'yı da çok yakın bir zamanda açabilirler ama tüm bunlar risk değerlendirmesi yapılarak diğer havayolu şirketlerinin de bizim de Sivil Havacılık Kuralları gereği, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız istişareler, gerekli diğer paydaş kurumlarla yaptığımız istişareler sonrası aldığımız kararlar hepsi açık şeffaf ve net. Gerektiği zaman da sitemizden duyuruyoruz. Şu anda Erbil ve Bağdat devam ediyor" şeklinde konuştu.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı toplantıya yabancı gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Aycı, Ganalı bir gazetecinin "Darbe girişimi konularını neden THY anlatıyor. Bunu devletin yapması lazım. Neden THY yapıyor?" şeklindeki sorusuna, "Yaşanan olaylar Türk Hava Yolları'nı da etkiledi. Bu darbe bizi de etkiledi ve havalimanımızı işgal ettiler. Havalimanımızın işgali yüzünden uçaklarımız havada başka yerlere divert ettiler. Yolcularımızı buradan tahliye edip bir kısmını otellere yerleştirdik. Yolcularımızın nezdinde biz de itibar zedelenmesi yaşadık. Bunun ötesinde hayatımıza kast edildi. FETÖ'cülerin yayınladığı darbe sonrası bir liste var biliyor musunuz? Kimi TV şirketinin başına getirecekler, kimi uçak şirketinin başına getirecekler; bizlerin yerine bile atamalar var. Bu darbe hepimizi kapsayan bir darbe. Öyle sizin gördüğünüz gibi sadece hükümete ve hükümetin başındaki birilerini hedef almıyor. Tüm ülkeyi ele geçirmek ve yönetmek, kaos çıkarmak ve bir iç savaş çıkarmakla ilgili bir darbe. Bu nedenle darbeyle ülkenin farklı yerlerinde aynı anda saldırmaya başladılar" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Musul Operasyonu THY'nin Bağdat ve Erbil Seferlerini Etkilemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Kacır ve Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu
    16:50 Bakan Kacır ve Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Bir öğrencinin Alper Gezeravcı olduğunu düşünerek sorması üzerine Bakan Kacır, gülümseyerek 'Bende astronot tipi var mı' dedi. Gezeravcı da öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve Bakan Kacır öğrencilere TOGG maketi hediye etti.

  • Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor
    16:49 Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor

    Türk Kızılay, ramazan yardımları kapsamında Irak'ın Erbil kentinde bulunan Herşem Kampı'nda kalan yerinden edilmiş 250 aileye gıda, giyim ve ekmek yardımı gerçekleştirdi. Türk Kızılayın Irak Delegasyon Başkan Vekili Eray Akkaya, ramazan boyunca 5 bin aileye yardımların devam edeceğini açıkladı.

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.

  • Niğde Belediyespor Yönetimi TFF Kararlarını Eleştirdi
    16:46 Niğde Belediyespor Yönetimi TFF Kararlarını Eleştirdi

    Niğde Belediyespor yönetimi, seyircisiz maç cezasının haksız olduğunu belirterek TFF'yi eleştirdi. Başkan Atilla Tasalı, rakipleri Akşehirspor'a verilen 3 puanın masa başında verildiğini söyledi. Futbol Şube Direktörü İdris Gündoğan ise bir lobi olduğunu iddia ederek yetkilileri göreve davet etti.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.


Advertisement