Musul'u Kurtarma Operasyonu Hazırlıkları - Son Dakika
Güncel

Musul'u Kurtarma Operasyonu Hazırlıkları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, Peşmerge güçlerinin Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını ve koalisyon güçlerinin belirleyeceği politikaya bağlı kalacağını belirtti.

30.11.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, Peşmerge güçlerinin Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını ve koalisyon güçlerinin belirleyeceği politikaya bağlı kalacağını belirtti.

Hikmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in elindeki Musul'u kurtarma operasyonu ve Tuzhurmatu'daki Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Peşmerge güçleri arasındaki gerginliği değerlendirdi.

Peşmergenin Musul operasyonuna katılacağını ve koalisyon güçlerinin belirleyeceği politikaya bağlı kalacağını belirten Hikmet, DAEŞ'in elindeki bölgelerin alınması için aktif mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Peşmerge güçlerinin sahada terör örgütü DAEŞ'e karşı en etkili mücadeleyi veren taraf olduğunu savunan Hikmet, "Peşmerge, tüm dünya için tehdit unsuru olan bir terörist örgütle savaşıyor. Teröre karşı koalisyon güçlerinin temsilciliğini yapan yegane güçtür. Koalisyonun sahadaki mücadelesini Peşmerge icra etmektedir" şeklinde konuştu.

Hikmet, Peşmergenin nasıl bir rol üstleneceğinin ve nerede görev alacağının da Ortak Operasyon Merkezi tarafından belirleneceğini açıkladı.

Tuzhurmatu'daki Haşdi Şabi ile Peşmerge arasındaki gerginliğe de değinen Hikmet, Kürt, Türkmen ve Arapların yaşadığı ilçenin özel bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, "Peşmerge güçleri, Tuzhurmatu'da uluslararası koalisyonun siyasetine bağlıdır" dedi.

Tuzhurmatu ve 140. madde kapsamındaki "sorunlu bölgelerin" coğrafi açıdan hassas olduğuna dikkati çeken Hikmet, "Buraların Kürdistan bölgesi için özel bir önemi vardır. Farklı unsurların yaşadığı bir bölge olduğu için hassas olunmalı ve akıllıca davranılmalıdır" görüşlerini dile getirdi.

Hikmet, siyasi partilerin soruna müdahil olmaması ve halkın birlikte yaşam kültürüne önem vermesi gerektiğini savunarak, "Sorunun çözümü için halkın birlikte yaşamdan başka bir çarelerinin olmadığı konusunda uyarılması gerekiyor. Siyasi taraflar da krize müdahil olmamalı ve ayrışmaları derinleştirmemelidir. Halkın normal yaşantısına devam edebilmesi için güven ortamı oluşturulmalıdır. Farklı unsurların yaşadığı bölge sadece Tuzhurmatu değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'u Kurtarma Operasyonu Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement