Musul'un Gıda İhtiyacı Gaziantep'ten Karşılanacak - Son Dakika
Güncel

Musul'un Gıda İhtiyacı Gaziantep'ten Karşılanacak

Musul\'un Gıda İhtiyacı Gaziantep\'ten Karşılanacak

Irak'ın Musul Valisi Esil en-Nuceyfi, halkın gıda alanındaki ihtiyaçlarını Gaziantep'ten karşılamak istediklerini söyledi.

18.01.2014 10:59  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Musul Valisi Esil en-Nuceyfi, halkın gıda alanındaki ihtiyaçlarını Gaziantep'ten karşılamak istediklerini bildirdi.

Gaziantep Ticaret Borsasından (GTB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Nuceyfi ve beraberindeki heyet, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir'in de katılımıyla GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Gaziantep'i ticari partner olarak seçtiklerini ifade eden Nuceyfi, Gaziantep ile ticareti daha çok geliştirmek istediklerini ve ticari heyetler arasında iş görüşmelerinin arttırılması gerektiğini belirtti.

Musul'un gıda ihtiyaçlarını Gaziantep'ten almak istediklerini dile getiren Nuceyfi, şunları kaydetti:

"Gaziantep'in gıda başta olmak üzere birçok alandaki kapasitesini görmek ve değerlendirmek istiyoruz. İki ülke arasında olduğu gibi iki şehir arasında da ticaretin artırılması ve devamlılığın sağlanması, iş adamlarımızın ilişkilerini geliştirmesiyle mümkündür. Merkezi Irak Hükümeti Iraklı vatandaşlara yapılan sosyal yardımlarla ilgili alım yetkisini Irak genelinde valiliklere verdi. Biz Musul Valiliği olarak bu anlamda gıda alanındaki ihtiyaçları Gaziantep'ten almak istiyoruz.  GTB bünyesindeki üyelerin ihtiyaçlarımızı eksiksiz ve kaliteli bir şekilde karşılayabileceğini düşünüyoruz."

GTB Başkanı Tiryakioğlu da Türkiye'nin en güçlü borsalarından birisi olduklarını vurguladı.

Gaziantep'te çok güçlü firmaların yer aldığını ve bu firmaların sadece Musul'la değil, Irak başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesiyle ticaret yaptığını anlatan Tiryakioğlu, şunları aktardı:

"Gaziantep merkezli firmalarımız Irak'ın her alandaki ihtiyaçlarını karşılamak için var gücüyle çalışıyor. Musul'un ticari anlamda Gaziantep'i tercih etmesi elbette kentimiz için çok önemlidir. GTB, bu anlamda Musul ile yapılacak ticarette gerekli koordinasyonu yapacak ve üyelerini her konuda bilgilendirecektir. Tıpkı Musul Borsası gibi görev yapacağız. Güçlü Gaziantepli firmalar talepleri en sağlıklı şekilde karşılayacak yapıya sahip olup, gerçekleştirilecek ticarette en ufak bir sorunun yaşanmaması için üzerine düşenleri yapacaktır. Biz GTB olarak firmalarımıza kefiliz."

Tiryakioğlu, görüşme sonunda Nuceyfi'ye bakır fincan takımı hediye etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'un Gıda İhtiyacı Gaziantep'ten Karşılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement