Mut Fuarda Ürünlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Mut Fuarda Ürünlerini Sergiledi

Mut Fuarda Ürünlerini Sergiledi

Mersin Mut Kaymakamlığı önderliği ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonunda, ilçede faaliyet gösteren işletmeler, Mersin 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na katıldı.

09.03.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Mut Kaymakamlığı önderliği ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonunda, ilçede faaliyet gösteren işletmeler, Mersin 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı.

Mut Kaymakamlığı önderliği ve Mut Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonunda ilçede faaliyet gösteren işletmelerin ve yerel ürünlerin sergilendiği fuarda, Mut Belediyesi Halk Oyunları gösterisi sunuldu, misafirlere batırık ikram edildi.

Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz'ün de katıldığı fuarda, Mut Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, ilçede yetişen kayısı, zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere tüm ürünlerin tanıtımını yaptıklarını belirtti. Akyüz, "Turfanda kayısının adresi Mut'tur. Ortalama yıllık 70 – 80 bin ton arasında üretimi gerçekleşmekteyiz. Bunun yaklaşık 20 bin ton ihracat ve 30 milyon dolar gelir getirmekte. İhracat daha çok, Rusya, Ukrayna, Romanya ve Letonya gibi ülkelere gitmektedir. Mut kayısısı bu özellikleri ve ilk turfanda kayısı olarak piyasaya çıkması bakımından ünlenmiş, Mut adını yurdun her yerinde hatırlatan bir meyve olmuştur. Mut zeytini ve zeytinyağının gerek aroması gerekse asit oranı ile Türkiye birincisi seçilmesi de kalitelerini bir kez daha tescil etmiştir. Türkiye'nin yüzde 80 sofralık kayısı ve yüzde 3 zeytinyağını Mut ilçesi karşılamaktadır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mut Fuarda Ürünlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement