Mut'ta Ekmek Zammına Vatandaş Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Mut'ta Ekmek Zammına Vatandaş Tepkisi

Mut\'ta Ekmek Zammına Vatandaş Tepkisi

Mersin’in Mut ilçesinde Ramazan ayında ekmeğe yapılan zam vatandaşların tepkisine neden oldu.

18.07.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Mut ilçesinde Ramazan ayında ekmeğe yapılan zam vatandaşların tepkisine neden oldu.

Ramazan ayından önce 70 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin fiyatı Ramazan ayında 350 grama yükseltilip 1,50 liraya satılmaya başlandı.

Ekmek zammı fırıncı esnafını sevindirirken, vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, "Mut'ta ekmek fiyatı çevre il ve ilçelere göre en yüksek fiyata satılıyor. Ramazandan önce 250 gram ekmek 70 kuruşa satılıyordu. Ramazanın girmesiyle birlikte ekmek 350 grama yükseltildi. Fiyatı ise 1,50 lira oldu. Bu nasıl kanun bu nasıl düzen. 250 gram ekmek 70 kuruşa satılırken 350 gram ekmek nasıl 1,50 liraya satılıyor. Bu konuda yetkililer neden sessiz kalıyor bir türlü anlamadık. 6 kişilik bir aileyi ele alırsak bu ailemizin evine günlük en az 10 ekmek girmesi gerekir. Ayda ise 300 ekmek demektir. Yani ailemizin aylık sadece ekmeğe verdiği para 450 lira yapıyor. Yetkililerin acilen bu zamma müdahale etmesi gerekiyor. Zaten sofralarda en fazla tüketim kaynağı olan ekmeğe mübarek Ramazan ayında yapılan zammın geri alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.

Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Gülüç, zamla ilgili Ramazan ayından önce fırıncıların kendilerine yaptığı teklifi kabul etmediklerini belirterek, "Onlarda Mut Ticaret ve Sanayi Odası'na giderek tekliflerini kabul ettirdiler" dedi.

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın ise, fırıncıların Ramazan ayından önce odalarına başvurup zam talebinde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"250 gram ekmeği 70 kuruşa satıyorlardı.Zaten para kazanmıyorlardı. Aralarındaki fiyat sürtüşmesi sonucu birbirlerine kırgındılar. 400 gram ekmek yaparlarsa ekmeğin pişirme esnasında bozulacağını göz önüne alarak 350 gram ekmeği sadece Ramazan ayı boyunca 1,50 liradan satmalarına onay verdik" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mut'ta Ekmek Zammına Vatandaş Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement