Mut'ta Hal Sezonu Dualarla Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mut'ta Hal Sezonu Dualarla Açıldı

Mut\'ta Hal Sezonu Dualarla Açıldı

Mersin’in Mut ilçesindeki sebze hali esnafı sezonu dualarla açtı.

15.04.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Mut ilçesindeki sebze hali esnafı sezonu dualarla açtı. Mevsimlik olarak faaliyet gösteren Mut Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Türkiye'nin turfanda erik ve kayısı sezonunda Nisan ile Temmuz ayları arasında hizmet veriyor.

Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Acar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sezonun başlaması ile birlikte halde hareketlilik başlayacağını belirterek, Türkiye'nin toplam erkenci sofralık kayısı ihracatının 34-40 milyon doları bulduğunu, bu rakamın yüzde 60'ının ise Mut'ta gerçekleştirtiğini söyledi. İlçede 55 bin 240 dekar alanda kayısı üretimi yapıldığını kaydeden Acar, "2013 yılında 76 bin 500 ton sofralık kayısı üretildi. Bu rakamın 20 bin tonu ihraç edildi. Yaklaşık para olarak karşılığı ise 25 milyon doları buldu. 2014 yılında kayısıda rekolte beklentimiz 80 bin ton. Mut kayısısını iç piyasada sadece Ankara, İstanbul, İzmir'e değil artık Türkiye'nin her bölgesine, dış piyasada ise genel ağırlıklı Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz" dedi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise konuşmasında, "Dünyada tarımsal üretimde kendi kendine yeten ülkelerden biriyiz. Üretilen ürünlerin bir kısmını ihraç edilirken, bir kısmını da ülkemizde tüketiliyor. Komisyoncularımızın bu bilinç ışığı altında, mesleklerini icra etmelerini istiyoruz. Toptancı Halimizde her yıl böyle bir açılış yapılıyor, çiftçilerimize hayırlı bir yıl olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaymakamı Mustafa Şahin ise, "Yeni bir sezon başlıyor para ve araç hareketliliğinin olduğu bir dönem. Bizde ilçedeki idareciler olarak sezonu çok iyi takip etmemiz ve yönetmemiz gerekiyor. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesildi. İlçe Müftüsü İbrahim Köksal dua okuduktan sonra, komisyoncular tek tek gezilerek yeni sezonun hayırlı olması dileklerinde bulunuldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mut'ta Hal Sezonu Dualarla Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement