Mut'ta Kayısı İhracatı Bu Yıl Yüzleri Güldürüyor - Son Dakika
Yerel

Mut'ta Kayısı İhracatı Bu Yıl Yüzleri Güldürüyor

Mut\'ta Kayısı İhracatı Bu Yıl Yüzleri Güldürüyor

Mersin'in Mut ilçesinde kaliteli kayısı, ihracatçı ve üreticiyi memnun ediyor.

15.05.2013 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Mut ilçesinde kaliteli kayısı, ihracatçı ve üreticiyi memnun ediyor.

Dünya kayısı üreticisi ülkeler arasında Türkiye birinci sırada olmasının en büyük payının Mut ilçesi olduğunu ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü levent Abaş, ilçede 2012 yılında 80 bin ton sofralık kayısı üretildiğini, bunun 11 bin tonunun 2012 yılında ihraç edildiğini belirtti. Bu yıl havalarında düzgün gitmesi ve üreticinin bilinçli kayısı üretimine geçmesi sebebiyle 2013 yılında rekoltenin 20 bin ton seviyesinde beklediklerini söyleyen Abaş, Türkiye'nin erkenci sofralık kayısı ihracatının 35 milyon doları bulduğunu, bu rakamın yüzde 60'ını ise Mut ilçesinin gerçekleştirdiğini kaydetti.

Mut Yaş Meyve Sebze Komisyoncuları Başkanı Mehmet Ali Acar da, Mut kayısısının aroması, yüksek albenisi, tat bakımından diğer coğrafi bölgelere göre daha farklılık taşıdığını belirterek, "Ayrıca hazmı kolaylaştıran, sindirim sistemini çalıştıran, cilt güzelliği yapan kayısımız, bu yıl ihracat konusunda erken pazar buldu. Başta Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerine pazarlanan kayısı 2 TL ile 3 TL arasında satılıyor" dedi.

Hal ve soğuk hava deposunda ihracatlık kayısı alımı yapan ihracatçılar, "Bu yıl kayısı aynı boy, kalite ve renk konusunda çok güzel. Sezonun yeni başlamasıyla birlikte çok büyük talep var" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mut'ta Kayısı İhracatı Bu Yıl Yüzleri Güldürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement