Mut'ta Kaynamış Mısır Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mut'ta Kaynamış Mısır Sezonu Açıldı

Mut\'ta Kaynamış Mısır Sezonu Açıldı

Mersin'in Mut ilçesinde, cadde ve sokaklarının başında satılmaya başlayan kaynamış Mısır, önemli bir gelir kaynağı haline geldi.

30.05.2014 09:43  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Mut ilçesinde kaynamış mısır sezonu açıldı. İlçenin cadde ve sokaklarının başında satılmaya başlayan kaynamış mısır, önemli bir gelir kaynağı haline geldi.

Özellikle Atatürk Bulvarı ve Karacaoğlan Çınar Altı Parkı'nda mısır satıcıları tezgah kuruyor. Kaynamış mısır satan Ufuk Ünlü, "Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mısır satışları başladı. Yıllardır kaynamış mısır satarak, ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Kaynamış mısırı, 2 TL'den satışa sunuyoruz. İlçede kaynamış mısırı sevmeyen yok denecek kadar az" dedi.

Mısırı, şuan Tarsus ilçesinden aldıklarını, ilerleyen günlerde ise Mersin'in Erdemli ve Silifke ilçelerinden temin edeceklerini söyleyen Ünlü, "Mısırın adedini 1,60 TL'den alıyoruz. Biz de bunu tüp üzerinde kazanlarda kaynatıp, tüketiciye 2 TL'den satıyoruz. Günlük ortalama 50–70 adet kaynamış mısır satıyorum. Şuan mısır fiyatında geçen yıla bir değişiklik yok" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mut'ta Kaynamış Mısır Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement