Mütareke Evi Restorasyonun Üzerinden Bir Yıl Geçmeden Dökülmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Mütareke Evi Restorasyonun Üzerinden Bir Yıl Geçmeden Dökülmeye Başladı

Mütareke Evi Restorasyonun Üzerinden Bir Yıl Geçmeden Dökülmeye Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce yaklaşık 1 milyon 100 TL’ye onarılan Mudanya Mütareke Evi Müzesi’nin çatısı, restorasyonun üzerinden henüz bir yıl geçmeden dökülmeye başladı.

29.08.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaklaşık 1 milyon 100 TL'ye onarılan Mudanya Mütareke Evi Müzesi'nin çatısı, restorasyonun üzerinden henüz bir yıl geçmeden dökülmeye başladı.

1937 yılından sonra müze olarak kullanılmaya başlanan Mudanya Mütareke Evi, önceki yıl girdiği restorasyon ardından geçen yıl ekim ayında yeninde açılmıştı. Restorasyonda çürümüş durumda olan ahşap imalatlar aslına uygun olarak yenilenirken, orijinal kapı ve pencereler ilaçlanıp bakımı yapılmış, yeni yapılan ahşaplar emprenye edilmişti. Dış cephede çürüyen yağmur iniş boruları ve oluk sisteminin de elden geçirildiği müzede, çatının ahşap taşıyıcılarından çürüyenler 1. sınıf çamlarla değiştirilerek güçlendirilmiş ve çatı arasına ısı yalıtım malzemesi serilmişti.

Böylesine geniş çaplı bir çalışmanın üzerinden henüz bir yıl geçmeden binanın dış cephesinde deforme olan kısımlar göze çarpıyor. Binanı iç kısımlarındaki duvarlarda bozulmalar meydana gelirken, binanın dış koruması ve bayrak direklerindeki yer yer paslanmalar dikkati çekiyor. Bilhassa çatı kısmında ahşap taşıyıcıların boyaları attı. Dış cephede gözle görülür deformeler mevcut. Vatandaşlar, milyonlarca lira harcanarak restore edilen müzenin yeniden dökülmeye başlamasına tepkili. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mütareke Evi Restorasyonun Üzerinden Bir Yıl Geçmeden Dökülmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement