Mutlu Aile Okulu Tuzla'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mutlu Aile Okulu Tuzla'da Açıldı

Tuzla Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile faaliyete geçirilen ‘Mutlu Aile Okulu’nun açılış töreninde konuşan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Çocukların yetiştiği ilk yer ailedir, onların yetiştiği yere iyi bakmamız lazım” dedi.

10.02.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile faaliyete geçirilen 'Mutlu Aile Okulu'nun açılış töreninde konuşan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Çocukların yetiştiği ilk yer ailedir, onların yetiştiği yere iyi bakmamız lazım" dedi.

Tuzla Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen 'Mutlu Aile Okulu'nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, KADEM Başkanı Şengül Yiğit ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın eşi Dr. Fatma Yazıcı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Aile içi huzur ve refahın gelişmesi için, sağlam, güçlü, sosyal ve uyumlu bir aile birlikteliğinin oluşmasına yardımcı olmak amacıyla faaliyete geçirilen eğitim projesine Tuzla halkı tarafından da yoğun ilgi gösterildi.

8 HAFTALIK DERS PROGRAMI OLUŞTURULDU

Mutlu Aile Okulu'na kayıt olmak için, eğitimlerin de verileceği Mimar Sinan Semt Konağı, İdris Güllüce Kültür Merkezi, Aydınlı Semt Konağı, Merkez Hanımlar Kulübü, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası'nda kayıt yaptırabilecek olan vatandaşlar, istedikleri 3 farklı zaman diliminde 8 haftalık eğitime tabii tutulacak. Eğitimlerde, evlilik kavramlarından, kadın erkek psikolojisine, evlilikte gelin kayınvalide problemlerinden, madde bağımlığına kadar birçok konu bulunuyor.

Kürsüde yaptığı açılış konuşmasında ailenin, toplumun gelişiminde önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Şadi Yazıcı, "Cemil Meriç 'Tarih Değişim ve Birikim' der yani o birikimin altında bilgi yatar. Devletler insanlar gibi doğar büyür ve ölürler. Ama ölmemesini ve büyürken gelişmesini sağlayan önemli faktör vardır insandır. Devletleri oluşturan da insandır" dedi.

"ÇOCUĞUN YETİŞTİĞİ İLK YER AİLEDİR"

Çocukların gelişmesinde ailenin duruşunun altını çizen Yazıcı, "İnsanın özellikle de bir devlette çok büyük bir kaygınız varsa çok güzel bir söz vardı ben çok yerde de kullanmaktan mutluluk duyarım. Eğer bir yılı düşünüyorsanız pirinç ekin, onlarca yılı düşünüyorsanız ağaç dikin derler ama yüzlerce yıl plan programınız varsa medeniyet iddianız varsa insan yetiştirin derler. Bununda bir tarlası ağacı yoktur. Onun yetiştiği yerlere iyi bakmanız lazım. İnsan doğar, büyür ve gelişir, ölür. O insanın yetiştiği en önemli yerler doğduğu ailedir. Doğduğu günden itibaren kendini yetiştirir bilgi sahibi olur ve karakterinin yüzde 80'i 7 yaşına kadar ailede oluşturur. Daha sonra dışarıdan vermiş olduklarınız ne olursa olsun, aile de sıkıntı problem varsa altı delinmiş bir kap gibi çocuğun kafasına yüreğine ne koyarsanız koyun boşalacaktır. O yüzden çocuğun en iyi yetiştiği ve ilk yetiştiği yer ailenin anne ve babanın iletişiminin çok büyük bir önemi vardır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, program sonunda üzerinde "Mutlu Aile Okulu" yazılı tişörtler ile sahneye çıkan Tuzlalı miniklerin hep bir ağızdan şiir okuması ise renkli görüntüler oluşturdu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mutlu Aile Okulu Tuzla'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement