Mutlu Günler İçin Ödüllü Tasarım Yarışması - Son Dakika
Güncel

Mutlu Günler İçin Ödüllü Tasarım Yarışması

Türk Eğitim Vakfı (TEV), sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz mutlu günlerde kullanılmak üzere "Mutlu Gün Panosu" tasarım yarışması düzenliyor.

23.06.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nikah, nişan, düğün gibi törenlerde verilecek anlamlı bir hediye tasarlanması fikriyle yola çıkılan yarışmaya, Türkiye çapında Güzel Sanatlar ve Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler başvurabiliyor. Jüri üyeleri arasında Can Yalman, Han Tümertekin, Defne Koz, Bahattin Öztuncay, Dr. Oya Akman, Yiğit Yazıcı, Hanefi Yeter gibi tasarım dünyasının başarılı isimlerinin yer aldığı yarışmaya son başvuru tarihi ise 22 Ağustos 2016.

1967 yılından bu yana Türkiye'nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 50. yılına girerken anlamlı bir uygulamayı hizmete sokmak için bir tasarım yarışması düzenliyor. Kurulduğundan bu yana gençlerin eğitimine katkıda bulunmak için çalışmalar yürüten TEV, bu yarışma sonucu seçilen tasarımlarla, mutlu günlerde anlamlı bir hediye paylaşmak isteyenler için yepyeni bir "Mutlu Gün Panosu" nu hayata geçirmeye hazırlanıyor.

2017 yılının bir tasarım meydan okuması olarak nitelendirilen; "Mutlu Günlere Dokun!" konsepti ve "Mutlu Gün Panosu'nu sen tasarla, arkadaşlarının eğitimine destek ol!" sloganıyla duyurulan yarışma, Türkiye çapında Güzel Sanatlar ve Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerini hedefliyor. "Mutlu Gün Panosu" seçilecek olan tasarımın; nikah, nişan, düğün, açılış gibi mutlu günlerin kutlandığı törenlerde yıllarca kullanılarak gelenekselleşmesi amaçlanıyor.

Türkiye'de cenaze çelenkleri ile bir çığır açan Türk Eğitim Vakfının aynı başarının bir benzerini mutlu günlere de taşıma amacıyla başlattığı süreç 50. Yıl için de bir imza proje olma özelliği taşıyor. Vakfın önemli bağış kaynaklarından biri olması hedeflenen uygulama için düzenlenen yarışmaya başvurular 22 Ağustos 2016 tarihinde son buluyor. Yurt içinde 223.600, yurt dışında ise yüksek lisans için 1.665 öğrenciye eğitim bursu sağlayan vakfın ülke çapında başlattığı "Mutlu Gün Panosu" yarışmasının jüri üyeleri arasında; Can Yalman, Defne Koz, Bahattin Öztuncay, Han Tümertekin, Dr. Oya Akman, Yiğit Yazıcı, Hanefi Yeter gibi tasarım ve sanat dünyasının başarılı isimleri var.

Toplamda 25.000TL ödül verilmesi planlanan yarışmanın sonuçları 18 Ekim 2016'da açıklanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mutlu Günler İçin Ödüllü Tasarım Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement