Mutlu Hakkında Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Mutlu Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Mutlu Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Harran Üniversitesi'nin 7 Haziran seçimler için görevinden istifa eden eski Rektörü İ. Halil Mutlu hakkında soruşturma başlatıldı.

01.07.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, göreve gelmesinin ardından ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Gergin geçen basın toplantısında Rektör Taşaltın, üniversite hastanesinin maliyetinin diğer hastanelere göre 100 milyon TL fazla olduğuna ve buna rağmen hala bitirilemediğine işaret ederek vurgun yapıldığı imasında bulundu.

Bu vurgunu gazetecilerin ortaya çıkarması gerektiğini kaydeden Rektör Taşaltın'a itiraz eden gazeteciler "Siz açıklayın" diyerek tepki gösterirken, Rektör de memur olduğunu hatırlatıp bu işin gazetecilerin olduğunu söyledi. Gazete İpekyol, geçen mart ayında yaptığı haberle Mutlu'nun usulsüzlüklerini ortaya çıkarmıştı. Savcılık da geçen soruşturma başlattı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, göreve gelmesinin ardından ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Harran Üniversitesi Yenişehir yerleşkesindeki rektörlük binasında gerçekleştirilen basın toplantısında zaman zaman tansiyon yükseldi. Bazı basın mensupları, rektör ile aralarında yaşanan söz düellosunun ardından toplantıyı terk etti. Toplantıya 15 yıldır yapımı tamamlanmayan üniversite hastanesi ve görev değişikliği konuları damga vurdu. Üniversite hastanesini açmak için sadece taşıma ve işletme problemi kaldığını belirten Taşaltın, "Diyelim ki hastaneyi açtık, fakat şehrin 25 kilometre uzağına kurulmuş bu hastane bu haliyle canlı olamayacak ve vatandaşlar hastanenin yerini bilmiyor" dedi.

TAŞ ALTIN: HASTANENİN YERİ HATA

Hastanenin uzağa yapılmasının bir hata olduğunu belirten Rektör Taşaltın'ın konuşmasından satır başları:
"Bizim asıl hedefimiz bu hastaneyi nasıl canlı tutarız. Bizim hastane üçüncü basamak hastane olması dolayısıyla bir planlama yaptık. Fakat seçimler bizimde işlerimizi değiştirdi. Çünkü seçimden önce Maliye Bakanı bize 50 milyon TL verme sözü verdi. Fakat seçimden sonra ağızdan çıkan söz icraata dönüşmedi ve ortada böyle bir para yok. Bundan dolayı bizde elimizdeki 23 milyon TL ile devam edeceğiz. Bu para ile de ben hemen malzemeleri alıyorum deseniz de olmuyor. Bu seferde devlet bürokrasine takılıyorsunuz. Bizde tefrişatı başlattık ve hastane bünyesinde bir komisyon kurduk. Bunlarda kısa süre içerisinde hastane içerisine malzeme almaya başlayacaklar. Bizim daha önceki taşınma planımız yeni hastaneye tüm malzemeleri alacağız ve eski hastaneyi Sağlık Bakanlığına devir edecektik. Fakat paramız yetmediğinden dolayı bu mümkün olmadı. Fakat bu iş uzadı. Yoksa bu yaz taşıma işlemimiz olacaktı.

'ARALIK AYINDA AÇILIŞI OLACAK'

Görünen şuanda işler normal giderse kasım ve aralık ayında taşınabiliriz. Fakat taşınma işleminden sonra bu hastanenin yaşama problemi var. Çünkü eski hastanede her odada dört hasta ve başında bir hemşire ile yaşıyordu. Fakat yenisinde her odada bir hasta ve dört hemşire lazım. Zaten Sağlık Bakanlığı şuanda hemşire sıkıntısı çekiyor. Olsa bile bizim hemşire alma imkanımız yok. Hemşire için YÖK'e müracaat ediyoruz. Onların elindeki hemşire kadrosu sınırlı. Şimdi taşınma işleminin nasıl yapılacağını düşünüyoruz. Önümüzü göremediğimiz için şuan sıkıntı. Eğer bize para verilecekse ona göre yaparız. Yok, verilmeyecekse taşınma işlemini ona göre başlatacağız. Buda siyasi bir durum şuan.

'AFİLİASYON OLMADI'

Sağlık Bakanlığı geçmiş yıllarda üniversite hastanelerinin kötü işletilmesi ve zarar etmesinden dolayı devralınmasına karar verdi. Fakat üniversiteler tarafından buna pek sıcak bakılmadı. Fakat buna rağmen geçen yıl eski rektör ve Sağlık Bakanlığı arasında afiliasyon anlaşması imzalandı. Ama Sağlık Bakanlığı 20'de fazla üniversite hastanesinin afiliasyonunu yaptı ve çok zarar ettiğini belirti ve afiliasyondan vazgeçtiler. Ben göreve geldikten sonra tekrar devreye girdik ve bunun devam ettirilmesini istedik. Fakat onlarda bu karara sıcak bakmadı. Bizde elimizdeki bütçe ile verilen komisyon kararı ile taşıyacağız.

'FİYAT FARKINI BASIN ARAŞTIRSIN'

750 Yataklı Eyyübiye Hastanesi 150 milyon TL'ye mal olmuş. Fakat 15 yıl önce temeli atılan üniversite hastanesi ise 250 milyon TL'ye mal oldu. Gazeteciler bunun hesabını sormalı. Aynı büyüklükteki İzmit Kocaeli'deki hastane daha düşük fiyata mal oldu. Bunu araştırın ve sorun. Ben bunun sebebini söyleyemem, söylersem problem olur. Siz gazetecisiniz, araştırınız. Biz burada istikbale bakıyoruz ve geçmişi kurcalarsak hizmet yapamayız.

'RAYLI SİSTEME RET CEVABI ALDIK'

Ulaşım için raylı sistem talebinde bulunduk fakat onlarda yolcu sayısının yeterli olmamasından dolayı ret cevabı aldık. Mademki, bu olmuyor ve buraya yüzlerce araçta koyamayacağımıza göre acil eylem planı yaptık. Bunun içinde yurt ve lojman yapımı var. 4 bin kişilik bir yurt planladık. Fakat Kredi Yurtlar Kurumundan bunu istesek onlar beş yılda yapıyorlar. Kendi imkanlarımız ile de yapamıyoruz. Üniversitenin arsalarını satıp yapalım diyenler var. Hatta 'Eyyübiye Kampüsü'nü tamamen devir edelim, geliri ile yapalım' diyenler oldu. Bunları düşünüyoruz. Yani Osmanbey'i tam olarak bir mini şehir haline getireceğiz. Bu üniversite yapılırken 5 bin kişilik olarak tasarlanmış. Bununla beraber ters stratejik kararlar var. Bizde tüm bunların üstene bir tamir mekanizması kurmaya çalışıyoruz.

'ALGI OPERASYONU VAR'

5 tane dekan değişti. Bunlardan biri istifa etti, 2'sinin süresi doldu, diğer ikisi ise vekil oldular. Yüksekokuldan ise 3'ü istifa etti, diğer 3'ü ise değişti. Sonuçta üniversiteyi geri bırakan bir ekip var ve ben bunu değiştirdim. Meslek yüksekokuldan ise 8 kişinin istifası söz konusu. Görevden alma falan yok. Okuma ve yazması doğru düzgün olmayan adamlar torpil ile buralara amir olarak atanmış.Bu kadro değişikliğinin ardından bazı algı operasyonu var.Bazı şeyler var fakat ispatı olmadığından dolayı söyleyemiyorum. Ben rektörüm, istihbaratçı olsam ortaya çıkarırım. Kim nerde, kimle ne görüşmüş şeklinde. Böyle bir imkanım yok. Fakat bunun arkasında kimler var, sebebi nedir açıklayacağız.Yoksa burada yeni yapılan atamalar işin bahanesi."

'MUTLU HABERSİZDİ'

Geçmiş dönemde birçok yanlış karar alındığını belirten Taşaltın, son olarak "Bunlar yapılırken eski rektör de çoğu zaman yapılan işin içinde değildi. Birçok yanlıştan habersizdi. Karşılıklı dövüş ile bir sonuç çıkmaz. Kavga olan yerden ceset çıkar. Yani kavga olan yerden başarı çıkmaz. Öncelikle kavgalara bir son vermeliyiz" şeklinde konuşmasını tamamladı." dedi.

MUTLU HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Basın toplantısı esnasında "Hastane bu kadar paraya karşılık neden bitirilemedi gazeteciler bunu araştırsın" şeklinde Taşaltın'ın yaptığı konuşma üzerine bir gazeteci de, "Siz açıklayın" diye karşılık verdi. Bunun üzerine yaşanan gerginlik sonucunda gazeteci toplantıyı terk etti.

Gazete İpekyol, geçen mart ayında Harran Üniversitesi'ndeki usulsüzlükleri bir bir yazmıştı. Bunun üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mutlu Hakkında Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • urfali : yiyin garibanin parasini yiyin aşiret reisleriyle sonrada bir köşeye sıkışıp kalacaksınız allahın adeletinin tokatini yiyeceksiniz gariban vatandaşa selam bile vermeyen parayla beslenen yaratıklar yiyin çalın bakalım nereye kadar. 0 0 Yanıtla

Advertisement