Mutluluğa Engel Yok - Son Dakika
Yerel

Mutluluğa Engel Yok

Mutluluğa Engel Yok

Toplumsal projelerde öncü kimliğini sürdüren Keçiören Belediyesi, engellilere yönelik çalışmalarda da yer almaya devam ediyor.

18.09.2015 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumsal projelerde öncü kimliğini sürdüren Keçiören Belediyesi, engellilere yönelik çalışmalarda da yer almaya devam ediyor.

Keçiören Belediyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile "Mutluluğa Engel Yok" Projesi kapsamında engelli çocuklara yönelik bir etkinlik gerçekleştirildi.

Keçiören Etlik Küçük Ev'de gerçekleşen etkinliğe katılan Engelli Danışma Merkezine kayıtlı 44 engelli çocuk ve aileleri gönüllerince eğlendiler. Engelli çocukların sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması amacıyla yapılan etkinlik 12- 25 yaş arası çocukları bir araya getirdi. Birlikte eğlenceli aktivitelere katılan çocuklar, çocuk oyun alanında neşeyle eğlenerek çocukluklarını doyasıya yaşama imkanı yakaladılar. Birlikte piknik de yapan çocuklar, ayrıca halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma gibi eğlenceli yarışmalarla da rekabeti yaşadılar. Programa katılan çocukların neşeleri yüzlerinden okunurken aileler de bu etkinliklerin çocuklarının topluma kazandırılması, arkadaş edinmesi ve keyifli zaman geçirmesine vesile olduğunu dile getirdiler.

Neşeyle şarkılar söyleyip oyunlar oynayan çocuklar ise bu türden etkinliklerin devam etmesi talebinde bulundular.

PROJE 4 AY SÜRECEK

"Mutluluğa Engel Yok Projesi" kapsamında gerçekleşen ilk etkinliğin ardından yeni etkinliklerle proje devam edecek. Sinema gösterimi, bowling oyunu, akvaryum gezisi, 4 gün sürecek Bursa - Çanakkale Gezileri etkinliklerden bazıları olacak. Ayrıca engelli çocuklara yönelik halk oyunları ile müzik kursları da proje kapsamında devam ediyor. Proje sonunda çocuklar Aralık ayı içerisinde bir gösteri düzenleyecekler. Projenin detaylarının anlatıldığı bir sunum da engellilere yönelik eğitim veren okullarda anlatılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement