Mutso Başkanı Karakuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mutso Başkanı Karakuş Açıklaması

Mutso Başkanı Karakuş Açıklaması

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, "2017'de özellikle uluslararası arenada ülke üzerindeki güvenlik algısının değiştirilmesine yönelik çalışma yapacağız." dedi.

01.02.2017 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, "2017'de özellikle uluslararası arenada ülke üzerindeki güvenlik algısının değiştirilmesine yönelik çalışma yapacağız." dedi.

Karakuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılının ülke açısından çok iç açıcı bir yıl olmadığını, yaşanan terör olayları ve diplomatik krizlerin, ülke güvenliği ve ekonomide ciddi tehdit yaşattığını söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğu için bütün bu zorlukların üstesinden gelmeye çalıştığını belirten Karakuş, şöyle konuştu:

"2016'yı markalaşma yılı ilan ettik. Markalaşma yılı kapsamında, Türk Patent Enstitüsüne, Muğla beyaz mermeri, Muğla köftesi, Muğla tarhanası, Muğla saraylısı, Datça nurlu bademi, Kavaklıdere cevizi ve Ortaca limonundan oluşan 7 yöresel ürünümüz için coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Çalışmalar sonuç verdi ve yöremize ait ürünlerin incelemeleri Türk Patent Enstitüsü tarafında yapıldı ve kabul edildi. Şu anda tescillenme süreci devam ediyor."

Karakuş, Ula sarımsağı, Gökova susamı ve Dalyan narı için de tescil çalışmalarına başlandığını kaydetti.

2016 yılı ekonomisine değinen Karakuş, Antalya'dan sonra en çok etkilenen ilin Muğla olduğunu ifade etti.

Rusya ile yaşana uçak krizi, jeopolitik etkenler ve terör olaylarının turizm ve tarım sektörünü ağır sekteye uğrattığını anlatan Karuş, "Madencilik sektörü ve mermer ihracatı bu olumsuz koşuldan daha az etkilendi. Ancak ne yazık ki bunlarla sınırlı kalmayıp, demokrasimizi hedef alan 15 Temmuz darbe girişimi bu olumsuz tabloyu daha da vahim bir hale getirdi. Turizmde yüzde 40'lara varan düşüş yaşandı." dedi.

MUTSO'nun 2017 yılını ise tanıtım, eğitim ve ihracat yılı ilan ettiğini vurgulayan Karakuş, şunları söyledi:

"2017'de özellikle uluslararası arenada ülke üzerindeki güvenlik algısının değiştirilmesine yönelik çalışma yapacağız. Bu konuda yapılacak çalışma ve fuarlar önem arz ediyor. Terörün dünyanın her yerinde olabileceğini, Türkiye'de savaş ortamının bulunmadığını çok iyi anlatıp, sadece Avrupa ve Rusya değil diğer ülkelere de açılmak gerekiyor. 2017'de ihracatın artırılması hedefleniyor. Yatırımları ertelemek diye bir şey söz konusu olmamalı. Parası olan yatırımcılar için kriz dönemleri fırsat olabilir. Ancak borçlanırken, özellikle dövizle borçlanmalara dikkat edilmesi gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mutso Başkanı Karakuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement