Muzaffer Demirhan Kayak Yarışması - Son Dakika
Spor

Muzaffer Demirhan Kayak Yarışması

Gümüşhane'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Muzaffer Demirhan anısına kayak yarışması düzenlendi.

04.02.2017 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Muzaffer Demirhan anısına kayak yarışması düzenlendi.

Zigana Dağı Kayak Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya çeşitli kategorilerde 25 sporcu katıldı.

Vali Memiş, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırları içerisinde yer alan Zigana Dağı'nın Türkiye'nin en güzel coğrafyalarından biri olduğunu söyledi.

Muzaffer Demirhan'ın hatırası üzerine kayak sporuyla ilgilenen sporcularla turnuva düzenlendiğini belirten Memiş, yarışmalarda sporcuların izleyicilere görsel bir şölen yaşattığını dile getirdi.

Memiş, sporcuları tebrik ederek, şöyle konuştu:

"Rahmetli Muzaffer Demirhan 1932 yılında Gümüşhane'de dünyaya geldi. 115 kez Türkiye şampiyonasına katılarak, şampiyon olmuş bir kayakçımızdı. 21 yıl boyunca şampiyonluğu kimseye kaptırmamış. 1948,1956, 1960 ve 1964 kış olimpiyatlarında ülkemizi en çok rahmetli Muzaffer Demirhan temsil etti.

Gümüşhane'de o tarihlerde yeterince tesis olmadığı için dağlardan serbest inişler ve atlayışlar yaparmış. Yüzlerce, binlerce insan sporcumuzu izlermiş. Kayağa yönelik geçmişten gelen kültürümüz var. Bu kültürü valilik, belediye ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gümüşhane'nin kayakseverleri ve il temsilcileriyle yaşatmak, Türkiye'ye tanıtmak için çaba sarf ediyoruz."

İsviçre Alpleri gibi olacak

Zigana'daki işletmelerin bölgede iyileştirme projesi yürüttüğünü de belirten Vali Memiş, "Yaklaşık 4 ay sonra burada adeta İsviçre Alpleri'ndeki görüntüyü göreceksiniz. Bütün hemşehrilerimizi bölgeye davet ediyoruz. Limni Gölü'nün yolunu betonluyoruz.

Limni Gölü'nün de yılın 12 ayı kullanabileceğimiz destinasyon olmasını planlıyoruz. Bu bölge, Zigana Kayak merkezi, Limni Gölü ile Ayder ve Uzungöl'ün birleşimdir. Trabzon'a 30 dakika, Gümüşhane'ye 20 dakika mesafededir. Dünyada işlenmemiş en lezzetli eti yiyebileceğiniz yer Zigana'dır. Ülkemizin tüm vatandaşlarını Gümüşhane'ye, Zigana'ya davet ediyoruz." dedi.

Yarışmaları Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Muzaffer Demirhan Kayak Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement