Muzbir Başkanı Güzel: "Muz Dalında 1,5 Liraya Düştü" - Son Dakika
Güncel

Muzbir Başkanı Güzel: "Muz Dalında 1,5 Liraya Düştü"

Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, muz fiyatının dalında 1,5 liraya kadar düştüğünü belirterek, "Yerli üreticiler çok mağdur oluyor.

09.11.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, muz fiyatının dalında 1,5 liraya kadar düştüğünü belirterek, "Yerli üreticiler çok mağdur oluyor. 7 yıldır fiyatlar hiç bu kadar düşmemişti." dedi.

Güzel AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye kaçak olarak çeşitli miktarlarda muz sokulduğunu, bu durumun iç piyasada fiyatların düşmesine yol açtığını savundu.

İlçede muz fiyatının dalında 1,5 liraya kadar gerilediğini söyleyen Güzel, "Yerli üreticiler çok mağdur oluyor. 7 yıldır fiyatlar hiç bu kadar düşmemişti." dedi. Güzel, şöyle devam etti:

"Çiftçiler durumu boykot etmek istediler, ama biz bu durumun geçici olduğunu, bunun önüne geçileceğini söyledik. Şu anda hükümetimiz ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan konuya müdahil oldu. Bir hafta 10 gün içinde çözüleceğini söyledi. Dolar fiyatına göre muzun en az 3 lira olması lazım. Çünkü dolar 2,80 iken muz 2,5 liraydı. Dolar yükseldi, ancak muz 1,5 liraya düştü. Biz maliyetine üretim yapıyoruz. Borçları olan çiftçilerimiz çok mağdur durumda. Muzcuların ürettiği muzlarla 500 bin kişiye istihdam sağlanıyor."

Muzda ihtisas gümrüğü uygulanmasını istediklerini dile getiren Güzel, "Bunun emsali Rize çayında uygulanıyor. Rize'nin dışından başka bir yerden çayın çıkışı yok. Muz tek yerden giriş, çıkış yapsın istiyoruz. Muz hassas bir ürün 1 gün 1 aya bedel." dedi.

Muzbir Başkanı Güzel: "Muz Dalında 1,5 Liraya Düştü"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muzbir Başkanı Güzel: 'Muz Dalında 1,5 Liraya Düştü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement