Müze Uzmanları Şanlıurfa'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Müze Uzmanları Şanlıurfa'da Buluştu

Türkiye'nin önemli kültür merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, 24. Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu ve Uluslararası Müzecilik Çalıştayı başladı.

24.03.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli kültür merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, 24. Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu ve Uluslararası Müzecilik Çalıştayı başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonu kapsamında aralarında arkeolojik kazı başkanları, bölge kurul ve müze müdürlerinin de bulunduğu yaklaşık 500 müze uzmanı, kentteki bir otelde buluştu.

Türkiye'deki müzelerin durumu, kazı çalışmaları gibi verilere ilişkin 70 ayrı başlıkta sunumun gerçekleştirileceği organizasyon kapsamında katılımcılara kentin tarihi ve turistik mekanları da gezdirilerek bilgilendirilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili Aydın Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gün sürecek etkinlik kapsamında kültür varlıklarına ilişkin uzmanların detaylı bilgi paylaşımında bulunacağını söyledi.

Organizasyonun 500 den fazla arkeolojik sit alanı bulunması dolayısıyla Şanlıurfa ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini aktaran Arslan, şöyle devam etti:

"Alanında uzman kişiler detaylı bilgi paylaşımında bulunuyor. Amaç gelecek kazılarda daha bilimsel verilerle hareket edilebilmesine katkı sağlamaktır. Organizasyon kapsamında ülkemizde ve uluslararası alanda müze ve kazı teknikleri konusunda sunumlar yapılacak. Ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen kazılarda elde edilen son veriler burada ilk ağızdan yetkililerce paylaşılacak."

Arslan, organizasyonun kentte düzenlenmesini sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müze Uzmanları Şanlıurfa'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement