Müzeyyen Senar, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Müzeyyen Senar, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Müzeyyen Senar, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tarkan: "Müzeyyen Senar gibi biri bir daha dünyaya gelmeyecek" Erol Evgin: "Cumhuriyetimizin yaşayan sembollerinden biriydi.

10.02.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zatürre teşhisiyle tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 8 Şubat'ta yaşamını yitiren Müzeyyen Senar'ın cenaze törenine katılan sanatçılar, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Sanatçılardan Tarkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Müzeyyen Senar gibi biri bir daha dünyaya gelmeyecek" dedi. Senar'la bir çalışma yaptığını anımsatan Tarkan, daha sonra cami avlusuna girdi. Tarkan, sanatçının kızı Feraye Işıl'a sarılarak başsağlığı diledi.

Popüler müziğin saygın isimlerinden Erol Evgin de Senar'ın ölümüyle çok büyük bir değeri kaybettiklerini ifade etti. Evgin, "Cumhuriyetimizin yaşayan sembollerinden biriydi. Sesiyle şarkılara yüklediği anlam, edasıyla, eşsiz bir yorumcuydu. İnsan olarak da çok kalender ve değerli biriydi. Böylesi büyük kayıpların yaşı olmuyor. Kendimizi son zamanlarda bu habere hazırlamıştık ama yine de çok üzüldük" diye konuştu.

"O bir efsaneydi"

Muazzez Abacı, Senar'ın, Türk milletinin en değerli varlıklarından biri olduğunu belirterek, "Herkese başsağlığı diliyorum. O, bir efsaneydi. O, her zaman yaşayacak" dedi.

Sinema sanatçısı Oya Aydoğan da çok önemli bir sanatçıyı yitirdiklerini aktararak, çok üzüldüklerini dile getirdi.

Mustafa Keser, Senar'ın, bilinen bir jenerasyonun son temsilcisi olduğunu vurgulayarak, onun yerini dolduracak birinin bulunmadığını söyledi. Senar'ın ölümüne çok üzüldüğünü kaydeden Keser, "Üç gündür ağlamaktan zaten gözlerimiz şişti. Başımız sağ olsun, sanat adına büyük kayıp" diye konuştu.

"Hakiki divayı kaybettik"

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Mustafa Sağyaşar, Senar'ın müzikseverlerin kalbinde ayrı bir yeri olacağını ifade ederek, 35 yıllık sahne hayatında Senar'dan daha mütevazı birini tanımadığını aktardı. Uzun süre Senar'la beraber çalıştıklarını belirten Sağyaşar, "Hakikaten çok büyük, hakiki bir divayı kaybettik. Nur içinde yatsın" şeklinde konuştu.

Oyuncu Göksel Arsoy, bütün sanatçıların Senar'ın izinden gittiğini dile getirerek, onun neşeli bir insan olduğunu söyledi. Senar ile komşuluk da yaptıklarını kaydeden Arsoy, sanatçıyı her zaman sevgiyle anacaklarını belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Müzeyyen Senar, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement